Zeci de locuri libere la petrecerile de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un meniu în cuburile şi restaurantele din Ploieşti costă între 100 şi 400 de lei. Unele localuri au renunţat, din diverse motive, să mai organizeze, anul acesta, petrecerea de Revelion.

Ploieştenii care nu vor să stea acasă în noaptea dintre ani ar trebui să se grăbească. Cum locurile în la vilele şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate încă din prima jumătate a anului, singura variantă pentru ploieşteni, în afara vizitei pe la rude şi cunoscuţi, o reprezintă restaurantele.

Mulţi aleg să plece de acasă în noaptea de Revelion şi pentru a nu fi nevoiţi să stea în bucătărie la dispoziţia vecinilor sau a neamurilor care se autoinvită la ei. Alţii vor, pur şi simplu, să se simtă bine alături de prieteni şi aleg pentru asta un cadru festiv.

Rezervări se pot face şi pe 31 decembrie

Azi-dimineaţă în restaurantele din Ploieşti mai erau câteva locuri libere pentru masa de Revelion. Patronii spun că rezervări pot fi făcute şi miercuri, pe 31 decembrie, până la prânz. „Sunt persoane care ne sună pe ultima sută de metri. De obicei este vorba despre clienţi care lucrează până în ultimele zile ale anului şi nu au concediu în această perioadă.

Mulţi dintre cei care veneau în alţi ani au plecat pe la munte, dat fiind că acum Anul Nou pică într-o zi de joi şi majoritatea au liber cel puţin patru zile”, ne-a spus unul dintre ospătarii unui pub din Ploieşti. Locuri libere mai erau azi-dimineaţă la London House, Primavera, Casa Rotaru şi Complex Europa.

Sărmăluţe munteneşti şi creveţi Black Tiger

Restaurantele se întrec între ele când vine vorba despre meniul de Revelion. Cele mai exotice preparate se vor mânca la restaurant cu specific englezesc London House, care va servi, printre altele, tartă de lime cu icre de Manciuria, trandafir de somon afumat, tartă cremă de ţelină cu creveţi Black Tiger, coşuleţ de cartofi şi sos de creveţi, ruladă de curcan umplută cu piept de raţă afumată şi ficat de gâscă servită cu sos de smochine.

Celelalte restaurante din Ploieşti optează pentru un meniu tradiţional. Nelipsite sunt sărmăluţele munteneşti cu smântână şi ardei iute, pulpa umplută de curcan, iar, la desert, salata de fructe, îngheţata şi tortul. În toate restaurantele atmosfera este întreţinută formaţii de muzicanţi şi de DJ.

Petrecere în club

Şi mai multe cluburi şi baruri din Ploieşti organizează petreceri de Revelion, cele mai reuşite fiind anunţate în Opera, Soviet Klub şi Club Ice. Aici meniul este ceva mai puţin variat decât în restaurante. Practic, nu se servesc decât ceva aperitive şi desert. Şi, bineînţeles, băuturi alcoolice şi răcoritoare. Aici atmosfera este întreţinută numai de DJ profesionişti care spun că au pregătit pentru această noapte un play list cu melodii speciale.

Preţuri pentru toată buzunarele

Preţurile pentru meniul de Revelion variază în funcţie de restaurant sau club şi de preparatele care vor fi servite. Astfel, dacă vreţi să vă petreceţi noaptea dintre ani într-un restaurant din Ploieşti trebuie să fiţi pregătiţi să scoateţi din buzunar între 250 şi 400 de lei/persoană. Dacă nu aveţi atât de mulţi bani la dispoziţei, dar vreşi să nu staşi acasă de Revelion, puteţi opta pentru un club din oraş. Aici, petrecerile de Anul Nou costă între 100 şi 200 de lei/persoană.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite