Vreme în răcire şi pericol de avalanşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru acest weekend, meteorologii prognozează o vreme asemănătoare celei de ieri, cu minime de până la -10 grade şi maxime între 0 şi 10 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros,

Pentru acest weekend, meteorologii prognozează o vreme asemănătoare celei de ieri, cu minime de până la -10 grade şi maxime între 0 şi 10 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, existând posibilitatea producerii de precipitaţii sub formă de ploaie în vest şi sud-vest.

Salvamontiştii îi avertizează pe turiştii care vin în acest weekend în staţiunile montane că se expun pericolului de avalanşe, mai ales la altitutidini înalte, în cazul în care nu respectă traseele stabilite.

Ei spun că, din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, în masivele Făgăraş, Bucegi, Piatra Craiului şi Postăvarul, zăpada o poate lua foarte uşor la vale. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, alunecările de zăpadă se pot declanşa spontan sau doar din cauza faptului că turiştii trec prin zonă. În aceste condiţii, iubitorii drumeţiilor montane sunt sfătuiţi să nu se abată de la pârtiile de schi amenajate sau să rămână în cabane.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite