Viitorii studenţi se visează oameni de afaceri şi manageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din întreaga ţară susţin în aceste zile examenele de admitere pentru cursurile universitare. Facultăţile pentru care au optat ne arată că cei mai mulţi dintre ei îşi doresc o

Tinerii din întreaga ţară susţin în aceste zile examenele de admitere pentru cursurile universitare. Facultăţile pentru care au optat ne arată că cei mai mulţi dintre ei îşi doresc o carieră în economie, relaţii internaţionale sau comunicare şi relaţii publice. Mai puţin căutate au fost ştiinţele exacte şi ingineria.

Lumea afacerilor, atracţie pentru studenţi

Facultăţi precum cele de Administraţie şi Afaceri, Relaţii Internaţionale, Finanţe au atras un număr foarte mare de candidaţi. Un bun exemplu este Facultatea de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii Bucureşti, unde concurenţa a fost de 44 de candidaţi pe loc.

Concurenţă acerbă s-a înregistrat şi în ţară, la Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi, unde specializarea Relaţii Internaţionale a atras 28 de candidaţi pe loc. Următoarele în top s-au clasat în acest an Facultatea de Drept, Geografie şi Administrarea Afacerilor, cu peste cinci candidaţi pe loc.

Admitere fără examen

Cei mai mulţi absolvenţi de liceu din acest an au vrut să scape de grija unui examen şi s-au îndreptat către facultăţile care au introdus admiterea pe baza mediilor obţinute în timpul liceului şi la bacalaureat. Spre exemplu, la Facultatea de Litere, concurenţa este de aproape şapte candidaţi pe loc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite