Vasul de toaletă al lui John Lennon, vândut la licitaţie cu peste 11.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vas de toaletă folosit cândva de John Lennon a fost vândut astăzi cu 9.500 de lire sterline (11.600 de euro), de zece ori mai mult decât valoarea estimată.

Closetul din porţelan alb şi decorat cu un model floral albastru, a fost folosit de solistul de la Beatles timp de trei ani, pe vremea când locuia în reşedinţa de la Tittenhurst Park din Berkshire (sud-estul Angliei).

După ce şi-a modificat baia, Lennon i-a cerut constructorului, John Hancock, să păstreze vasul de toaletă şi să-l folosescă drept glastră pentru flori. Ceea ce acesta a şi făcut până a încetat din viaţă.

S-ar putea să nu aibă nicio valoare, dar, cu siguranţă, este unul dintre cele mai neobişnuite obiecte pe care le-am vândut”, zicea proprietarul celebrului magazin Beatles din Liverpool, înainte de licitaţie. De aceea, nu mică le-a fost surprinderea organizatorilor licitaţiei, când vasul de toaletă s-a vândut cu 9.500 de lire, deşi valoarea lui a fost estimată la maximo mie de lire, scrie The Telegraph.

Lavoarul a fost vândut în cadrul unei licitaţii de obiecte care au aparţinut formaţiei Beatles, printre care se numără înregistrări rare ale grupului, autografe şi o muzicuţă care a aparţinut fiului lui Lennon, Julian.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite