Urmatoarea ameninţare economică: criza cărţilor de credit - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa naţională de astăzi scrie despre mutarea afacerilor româneşti în Bulgaria, o ameniţare economică iminentă sau dărâmarea casei fostului şef al spionajului Ion Mihai Pacepa. Printre alte subiecte, Cheltuielile spitalelor vor fi la vedere pe internet, iar Anca Parghel este o personalitate puternică, animată de o uriaşă energie interioară.

Urmatoarea ameninţare economică: criza cărţilor de credit. După criza creditelor ipotecare care a înghitit piaţa imobiliară, dupa criza din sectorul financiar şi transferarea ei în aşa-numita economie "reală", Statele Unite se află în faţa unui nou val al furtunii care ar putea avea, din nou, efecte catastrofale şi pentru restul lumii: criza cărţilor de credit. Această nouă fisură în sistemul economic, deja vizibilă prin pierderile masive ale emitenţilor cărţilor de credit, ar putea amplifica efectele sociale, şi nu numai, ale crizei economice care a lăsat deja mulţi oameni fără slujbe, potrivit România Liberă.

Patronii români îşi mută business-urile în Bulgaria. Atraşi de fiscalitatea redusă şi de tarifele mai mici la utilităţi, patronii români sunt tot mai tentaţi să-şi transfere operaţiunile la sud de Dunăre, în încercarea de a evita pe cât posibil efectele crizei economice. Alături de companiile româneşti, şi cele greceşti au început să-şi transfere operaţiunile în Bulgaria, relatează presa bulgară şi elenă, citată de Gândul. Cotidianul bulgar Standart notează că oraşul Ruse a cunoscut deja o creştere semnificativă a firmelor de închiriere de proprietăţi şi preconizează continuarea acestei tendinţe şi în cursul lui 2009. Migrarea afacerilor a apărut din cauza costurilor operaţionale mai reduse din Bulgaria, cu până la 40%, potrivit unor experţi.

Fosta casă a lui Pacepa, demolată din ordinul lui Chiliman. Casa fostului şef al spionajului românesc de pe vremea lui Ceauşescu, Ion Mihai Pacepa, aflată în Aleea Alexandru nr. 28, a fost demolată ieri. În urma autorizaţiei eliberate de primarul Chiliman, un buldozer dărâmă pereţii care, odinioară, au ascuns o grămadă de secrete. În subsolul acestei case, generalul îşi ţinea o bună parte a arsenalului. La prima percheziţie, care a început pe 9 august 1978, în cele şase camere, plus dependinţe, au fost găsite 15 arme de diverse calibre, majoritatea de provenienţă vestică. Valoarea armelor se ridică la 149.000 de lei. Acum, în locul casei, se va ridica sediul unei firme, scrie Gardianul.

Cheltuielile spitalelor, la vedere pe internet. Managerii de spital vor face publice veniturile şi cheltuielile din unităţile sanitare pe care le conduc, pe site-ul e-România, care va fi lansat în curând de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Astfel, la componenta „esănătate” se va putea urmări mai uşor unde se cheltuiesc în exces banii alocaţi proiectelor de sănătate. „Este un exerciţiu de transparenţă foarte necesar în acest sistem”, a declarat ministrul sănătăţii, Ion Bazac, anunţă Evenimentul Zilei.

 Anca Parghel: O lumină stranie şi minunată. Anca Parghel, o personalitate puternică, animată de o uriaşă energie interioară, de o nesecată dragoste pentru viaţă, pentru oameni, pentru artă. Născută la Câmpulung Moldovenesc, la 16 septembrie 1957, Anca Parghel şi-a tras energia din aerul acela ozonat, din urcuşurile pe munţii din jur, din relaţia cu pădurea. Cu tatăl ei a avut o relaţie ieşită din comun, iar de la mama ei a moştenit vocea superbă, cristalină. Voia să se facă medic chirurg, dar a început să cânte şi a rămas la asta. La 11 ani, ţinea afişul tuturor serbărilor şcolare. Din Câmpulung, a plecat la Liceul de Muzică din Suceava, apoi la Conservatorul din Iaşi, unde a studiat canto clasic. A descoperit jazzul improvizând, împreună cu colegii ei, cântând mai întâi la reuniunile studenteşti, apoi în festivaluri, scrie Jurnalul Naţional.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite