Ultima modă: lentile de contact din aur şi diamante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic oculist din India a creat cele mai scumpe lentile de contact din lume. Acestea sunt fabricate din aur şi din diamante şi au în plus, un aspect strălucitor

Medicul oculist indian Chawan Chandrashekhar a conceput o pereche de lentile de contact de-a dreptul spectaculoase. Acestea sunt realizate dintr-o lamelă din aur stropită cu 18 diamante. Iniţial, dr. Chawan a creat o pereche de lentile din praf de aur. Acestea nu aveau însă suficientă strălucire. Inspiraţia i-a venit de la soţia lui, care şi-a montat diamante pe dinţi.

Părerile în privinţa acestor lentile sunt împărţite. “Unii au spus că diamantele montate pe ochi îi sperie, dar celor mai mulţi le-a plăcut. Cred că va deveni o modă în curând”, spune doctorul.

image

Printre cei care nu privesc cu ochi buni această inovaţie se numără şi americanii. Astfel, utilizatorii de pe wired.com cred că “lentilele au o ostentaţie vulgară”, în timp ce alte site-uri  consideră că au o extravaganţă prostească.

Compania producătoare a asigurat publicul că acest tip de lentile poate fi folosit cu încredere pentru corecţia defectelor de vedere, dar şi de către persoanele sănătoase. Medicii americani nu recomandă însă lentilele din aur, considerându-le prea grele şi prea dificil de întreţinut.

Preţul unei perechi de lentile din aur variază între 11.000 şi 15.000 de dolari, în funcţie de calitatea diamantelor folosite.
Profiturile obţinute din vânzarea acestor lentile vor fi folosite pentru persoanele care suferă de sindromul Stevens Johnson, o boală care duce la orbire. Cât despre viitorul acestora, medicul indian este foarte optimist şi crede că vor deveni la fel de folosite ca nişte bijuterii obişnuite.
“În loc să îi oferi alesei un inel cu diamante cănd o ceri în căsătorie, de ce să nu-i oferi nişte lentile cu diamante?”

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite