Turism estival la preturi extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupurile de turisti care vin la mare pot opta pentru varianta cazarii in vile particulare. O camera costa intre 500.000 lei si 1,5 milioane lei, in functie de dotari (aer conditionat, cablu,

Grupurile de turisti care vin la mare pot opta pentru varianta cazarii in vile particulare. O camera costa intre 500.000 lei si 1,5 milioane lei, in functie de dotari (aer conditionat, cablu, telefon). Avantajul vilelor il reprezinta toate facilitatile puse la dispozitie: bucatarie, curte, gratar, teren de sport, leagan de gradina. Turismul la vile infloreste in Mamaia Sat, Mamaia, Eforie, Costinesti si Neptun. In Constanta, un apartament cu totul confortul se poate inchiria cu minimum 15 euro/noapte. Ocaziile de acest gen sunt rare si dispar rapid de pe piata. Si casele cu curte au acelasi regim, numai ca unele nu ofera aceleasi conditii ca la bloc: apa calda sau baie in casa. Particularii vin in gara sau stau pe marginea drumului si scutura cheile de la casa.
Friptura care te ruineaza
O cina frugala poate avea un pret invers proportional cu gramajul. La hotel "Majestic" din Mamaia, un copanel si doua aripioare de pui, o salata de varza si doua beri costa jumatate de milion de lei. O ciorba (de vita, pui, porc sau perisoare) este mai scumpa in Tabara "Delfinul" din Navodari (70.000 lei) decat la pizzeria-restaurant "Fabaria" din Mamaia (60.000 lei), desi calitatea este avantajul celei din urma.
Tarife de week-end
La categoria "fite de plaja" intra umbreluta de soare si sezlongul. Leneveala pe nisip este desueta si saracacioasa, caci de bon ton este sa faci plaja pe sezlong. Daca in mod normal platesti pentru ambele intre 50.000 si 75.000 lei, sambata si duminica, tarifele sar de 100.000 lei. Pentru intrarea la piscina, biletul de 50.000-100.000 lei se dubleaza in week-end.
"Denominarea" preturilor la haine
Desi sezonul reducerilor de pret a trecut de mult, magazinele nu vor sa ramana in stoc cu marfa de vara. In plin sezon, comerciantii de haine si incaltaminte au lasat jos garda preturilor si ies la bataie cu oferte promotionale. Politica a fost insusita si de magazine de firma, care au trecut la "denominarea" preturilor. Zerourile din coada au fost taiate, iar obiecte de vestimentatie pe care le luai in primavara pe bani grei (peste 1,5 milioane lei) costa acum 299.000 lei sau chiar mai putin. Dumpingul afecteaza profiturile de neam prost ale buticarilor care nu ies din marfa de China, Turcia sau Thailanda.
Lamborghini, Ferrari, Hummer
Litoralul este locul ideal de etalat ultimele achizitii in materie de vestimentatie, femei si masini. Daca vestimentatia este indicat sa fie cat mai sumara, femeile si masinile trebuie sa fie musai bine dotate. Airbag-urile, caroseria si avansul sunt caracteristici tehnice de care orice cunoscator tine cont, daca vrea recunoastere publica a valorii personale. Competitiile de tot felul, concursuri de Miss, raliuri sau parade automobilistice atrag oameni cu bani, initiati sau doar chibiti. Pe soselele din Constanta pot fi vazute ruland agale sau bagand viteza a cincea: Honda RX Type, Lamborghini Diablo, Ferrari, Subaru Impresa, Hummer, masini cu preturi de catalog de peste 100.000 dolari. In fata asaltului smecherilor din tara, patriotismul local zvacneste a revolta. Constantenii se pot mandri oricand cu limuzinele potentatilor locali. Printre familiile cu masinile cele mai "bengoase" din Constanta se numara cea a prefectului Gheorghe Martin (in al carui parc auto a intrat de curand un Hummer), dar si cea a patronului unui lant de discoteci si baruri, Petre Iordache (care poseda un Hummer si un Lamborghini Diablo de toata frumusetea).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite