Turcul care l-a împuşcat pe Papă îşi vinde povestea cu 2 mil $

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981 cere două milioane de dolari pentru a-şi vinde povestea.

Ali Agca s-a arătat dornic de a primi oferte de cărţi, filme, documentare de televiziune şi interviuri imediat după eliberarea sa, prevăzută pentru 18 ianuarie, adică peste o săptămână. Cei interesaţi nu au întârziat să apară, notează The Sunday Times.

Vestea nu a lăsat deloc reci câteva case de producţie din Japonia şi Italia.

Potrivit Sunday Times, turcul ar fi cerut două milioane de dolari pentru un interviu de televiziune şi cinci milioane pentru două cărţi.

Colaborare cu Dan Brown ?


Turcul s-ar arăta interesat chiar de o colarborare cu Dan Brown, autorul best-seller-ului "Codul lui da Vinci", căruia i-a propus să scrie împreună o carte, "Codul Vaticanului", pe care să o şi ecranizeze.

Agca a încercat să-l ucidă pe suveranul pontif pe 13 mai 1981. L-a împuşcat în piaţa Sf. Petru din roma, însă rana nu i-a fost fatală Sfântului Părinte.

Nici acum, după aproape trei decenii nu se cunosc exact motivele atacului. Presa a scris că Ali Agca a executat un ordin al serviciilor secrete din statele est-europene, pentru care fostul suveran pontif era o ameninţare, cunoscută fiind poziţia sa politică şi sprijinul acordat sindicatului polonez "Solidaritatea".

La doi ani după atentat, Papa Ioan Paul al II-lea l-a vizitat la închisoare pe atacatorul său şi i-a acordat iertarea.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite