Livrarea medicamentelor, oprită la spitalele din Botoşani, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale(AFPM), Mihnea Ioan Grecu, a declarat că livrările de medicamente  la cinci spitale judeţene rămân sistate cel puţin o lună. În acest timp, o comisie mixtă a Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ca realiza controale.

Mai citiţi:
Distribuitorii de medicamente au oprit livrările
Mai multe spitale din ţară rămân fără medicamente
Spitalul Judeţean Timişoara primeşte în continuare medicamente


Grecu a spus miercuri dimineaţă, la finalul întâlnirii cu ministrul Sănătăţii, că urmează să se facă un audit financiar în spitalele cu datorii, iar după acesta va urma o eventuală plată la rectificările bugetare.

El a făcut referire la două măsuri importante pe care ministerul le-a luat, respectiv auditul financiar pentru a vedea legalitatea datoriilor, dacă sunt în afara execuţiei bugetare, şi a doua măsură, publicarea pe Internet a execuţiei bugetare a fiecărui spital.

  • 20 de distribuitori de medicamente au sistat livrările, având în vedere datoriile de peste 1 miliard de lei pe care unităţile sanitare le au către companiile distribuitoare de medicamente


În opinia lui Mihnea Ioan Grecu, dacă această măsură de publicare pe Internet a execuţiei bugetare ar fi fost făcută mai demult nu s-ar fi ajuns în situaţia actuală. El a estimat cam trei săptămâni pentru evaluarea spitalelor. Spitalul Colentina nu mai figurează pe lista spitalelor ameninţate cu stoparea livrărilor.

La întâlnire nu au fost prezenţi distribuitorii de medicamente.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite