Tezele cu subiect unic se pot amâna până la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, a semnat, luni, ordinul de aprobare a tezelor cu subiect unic. Ele vor fi introduse din al doilea semestru al anului şcolar 2006-2007, la clasa a VII-a.

Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, a semnat, luni, ordinul de aprobare a tezelor cu subiect unic. Ele vor fi introduse din al doilea semestru al anului şcolar 2006-2007, la clasa a VII-a.

Principala modificare adusă metodologiei tezelor cu subiect unic este că fiecare lucrare va fi corectată de câte doi profesori din afara şcolii, şi nu de unul, cum era prevăzut iniţial. În cazul în care între evaluările profesorilor corectori apare o diferenţă mai mare de un punct, lucrarea în cauză va fi reevaluată de un al treilea corector. Notele obţinute la aceste teze vor avea o pondere de 25 la sută din media semestrială. Durata tezei va fi de 50 de minute, iar evaluarea va fi făcută de alţi profesori decât cei ai şcolii în care s-a susţinut teza.

Rezultatul lucrării nu poate fi contestat

Tezele cu subiect unic vor avea acelaşi statut ca lucrările date până acum de elevi, deci notele nu vor putea fi contestate. Subiectele vor fi elaborate la nivel naţional de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor conţine teme din programa şcolară de clasa a VII-a , predată în semestrul II. Oficialii din MEdC spun că subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate, care să permită rezolvarea lor în 50 de minute.

Variantele de subiecte vor fi postate pe pagina electronică a Ministerului Educaţiei cu cel mult 10 zile înainte de data la care au fost planificate tezele cu subiect unic. Elevii pot fi reprogramaţi să susţină fiecare teză la care au absentat, numai o singură dată. În timpul tezei vor fi supravegheaţi de către doi profesori asistenţi pentru fiecare sală de clasă.

Calendarul examenelor

Prima sesiune pentru tezele cu subiect unic va începe în penultima lună de şcoală, după cum urmează:

4 mai 2007 - matematică-proba scrisă;

10 mai 2007 - limba şi literatura maternă - proba scrisă;

17 mai 2007 - limba şi literatura română. Elevii absenţi la prima sesiune mai pot da examene după cum urmează:

5 iunie la matematică;

8 iunie la limba şi literatura maternă;

12 iunie la limba şi literatura română. Dacă au fost ratate cele două sesiuni, tezele cu subiect unic pot fi susţinute la sfârşitul verii:

21 august - matematică;

23 august - limba maternă şi 28 august - limba şi literatura română.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite