Terapeutică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta de weekend

Din proiectele fiecărui weekend fac parte şi momentele de relaxare, de răsfăţ. Eugen Giurgiu ne recomandă o dietă bogată în vitamine, proteine şi calciu.

Vineri. La micul dejun: la prima oră, după trezire, se bea un litru de apă plată sau de izvor, încet, cu înghiţituri mici. Prin acest procedeu se umăreşte eliminarea toxinelor. După 30 de minute se bea suc de grepfrut, bogat în vitamina C şi potasiu. După alte 30 de minute, urmează terapia cu 1 l de cacao cu lapte degresat, îndulcit cu miere. La prânz: se mănâncă 200 grame de peşte slab, pregătit la cuptor sau fiert în aburi, asezonat cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Sub nici o formă nu se consumă peşte prăjit.

La ora 16.00: se bea 1litru de suc de lămâie, pregătit în casă din apă plată, sucul unei lămâi şi o lingură de miere. La cină: se pregăteşte o supă de zarzavat. În 1,5 litri de apă se fierb mai multe legume: 500 g roşii, un kilogram de praz, o ţelină cu frunze, 500 grame de morcovi şi o linguriţă rasă de cimbru. Ingredientele sunt bogate în vitamine şi minerale, iar cimbrul grăbeşte detoxifierea organismului.

Se înghit trei porţii se supă, apoi se mănâncă, la un interval de 15 minute, trei boluri de legume fierte, care să conţină şi praz, asezonate cu suc de lămâie. Cu zece minute înainte de culcare se mănâncă un iaurt degresat, amestecat cu puţină miere.

Sâmbătă. La micul dejun şi la prânz se respectă regimul de vineri. La cină: este ideală o porţie de peşte la grătar (200 de grame) cu o garnitură de legume fierte care să conţină şi praz (un bol). La un sfert de oră se mănâncă un iaurt cu puţină miere.

Duminică. La micul dejun: suc de grepfrut şi mandarine, 100 grame de brânză de vaci şi apă. La prânz: un iaurt degresat, amestecat cu 150 grame de brânză de vaci şi două linguriţe de miere. La ora 16.00: se consumă câte un fruct uscat, din oră-n oră, până la cină. La cină: o salată de legume fierte din care să nu lipsească prazul (maximum 200 de grame) cu carne albă de pui sau de peşte (200 de grame) şi ulei de măsline.

Cercetătorii de la Universitatea Klagenfurt (Austria) au constatat că frunza de praz conţine un procent semnificativ de radicali liberi şi siliciu, duşmani ai colesterolului.

Dintr-un lot de 342 pacienţi cu ateroscleroză, 212 care consumau praz răspundeau cu 80-90% mai bine la tratamentul acestei boli (în cazul disfuncţiei vaselor de sânge cauzată de depunerea de colesterol). Frunza de praz mai conţine compuşi sulfuraţi, care activează unele enzime şi reuşesc să distrugă stratul de grăsimi din hipoderm, de sub piele.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite