Teleorman, judeţul cu cei mai buni elevi la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teza cu subiect unic la matematică i-a prins pe picior greşit pe aproape toţi elevii de clasa a VII-a. Rezultatele centralizate, ieri, de Ministerul Educaţiei, arată că, per ansamblu,

Teza cu subiect unic la matematică i-a prins pe picior greşit pe aproape toţi elevii de clasa a VII-a.

Rezultatele centralizate, ieri, de Ministerul Educaţiei, arată că, per ansamblu, procentul de promovare a fost de 49,3%. Profesorii explică eşecul prin faptul că adolescenţii, aflaţi la primul examen din viaţa lor, au avut emoţii mari. "Sigur e prima dată când elevii dau o astfel de teză, dar trebuie să vedem ce se întâmplă şi la celelalte teze ca să vorbim de un rezultat final. Fiecare inspectorat va analiza ce s-a întâmplat în şcolile din judeţ", a spus Liliana Preoteasa, director pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educaţiei. Teleormănenii au fost cei mai buni elevi la matematică, cu un procent de promovare de peste 70%, în timp ce elevii din Ilfov şi Botoşani n-au depăşit procentul de 40%. În privinţa notelor, puţini dintre elevi au luat note peste cinci.

În Bistriţa-Năsăud doar 40% din elevi din mediul urban au obţinut note peste cinci, iar o treime din adolescenţii din mediul rural au promovat testul.

În judeţul Iaşi mai mult de jumătate din cei prezenţi la teză au picat, iar peste 1.000 de elevi au obţinut note de 5 şi 6. Următoarele lucrări cu subiect unic vor avea loc pe 10 mai, la limba maternă, respectiv pe 17 mai, la limba şi literatura română.

Topul judeţelor cu promovare mare

1. Teleorman - 70,3%

2. Suceava - 66,2%

3. Bacău - 65,9%

4. Vâlcea - 65,6%

5. Mehedinţi - 65,1%

6. Sălaj - 64,8%

7. Caraş Severin - 62,3%

8. Argeş - 60,6%

9. Dâmboviţa - 59,7%

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite