Talk-show cu divorţ şi crimă în direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O piesă scrisă de Horia Gârbea, despre frivolitatea mincinoasă a talk-show-ului tv a avut premiera sâmbătă, la Teatrul Scena din Târgu Mureş. Ironia autorului demască pistele false prin

O piesă scrisă de Horia Gârbea, despre frivolitatea mincinoasă a talk-show-ului tv a avut premiera sâmbătă, la Teatrul Scena din Târgu Mureş. Ironia autorului demască pistele false prin care mecanismul mass-media îşi trimite mesajele către public.

"Doi soţi îşi deschid o televiziune de apartament. Curând, sunt invadaţi de tot felul de indivizi, fascinaţi de apariţia pe <> . În peisaj apare un aşa-zis prieten, care le propune să facă audienţă cu orice preţ. Ia în serios rolul de moderator şi demarează un reality-show intitulat <> " - acestea sunt liniile poveştii trasate de Horia Gârbea. Povestea a fost inspirată de propriile observaţii ale autorului, el însuşi fost moderator de talk-show cultural. Teoria sa: telespectatorii sunt, de multe ori, creatori de conţinut, punând presiune pe realizatorii tv. "Unii oameni sună să vorbească despre pensii sau compensări chiar dacă se uită la o emisiune culturală. Piesa <> este o comedie macabră, despre o televiziune populată de oameni de caricatură", spune autorul.

Microfonul, armă albă

Cei doi soţi nu vor să cadă în capcana divorţului live, dar sunt împinşi de la spate chiar de public. Insidiosul moderator inventează scenarii ireale, deschizând o prăpastie într-o căsnicie care merge bine. O face pe femeie să creadă că soţul o înşală, iar apelurile telefonice ale telespectatorilor inflamează conflictul. Relaţia sfârşeşte violent, în direct. Soţia îşi loveşte în cap partenerul de viaţă, cu o armă neconvenţională - microfonul. Crima înlocuieşte divorţul. Replica din final construieşte parodia absolută: "Realizatorul: Şi, acum, ce le spunem? - Păi, ce să le spunem? Publicitate!". Spectacolul este regizat de Liviu Pancu. Piesa a câştigat premiul al treilea la cea de-a doua ediţie a Concursului de Comedie Românească. O altă variantă a comediei este în pregătire. Regizorul Vlad Massaci, actorii Marius Vizante şi Dorina Chiriac vor participa la un spectacol-lectură, pe 27 martie, în cadrul Festivalului de Comedie de la Bucureşti.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite