Sulfina Barbu vrea să impună manualele "ecologice" în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programa şcolară din învăţământul preuniversitar se va îmbogăţi cu o nouă materie: educaţia ecologică. Ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina Barbu (foto), a anunţat ieri

Programa şcolară din învăţământul preuniversitar se va îmbogăţi cu o nouă materie: educaţia ecologică. Ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina Barbu (foto), a anunţat ieri că are susţinerea ministrului educaţiei şi cercetării, Mihail Hărdău, ca, din toamnă, cursurile acestei discipline să fie obligatorii. "Ministerul Mediului a semnat un protocol de colaborare încă din 2005 cu Ministerul Educaţiei pentru introducerea educaţiei ecologice ca materie obligatorie în şcoli. În acest moment, cele trei manuale şi ghidurile metodologice aferente se află la Comisia de evaluare din cadrul Ministerului Educaţiei şi am convingerea că, până la sfârşitul anului şcolar, vom avea un răspuns clar din partea lor", a spus ministrul mediului. Manualele pentru ciclul preşcolar, cel primar şi cel gimnazial "au fost elaborate în conformitate cu protocolul de colaborare dintre cele două ministere, în cadrul proiectului Eco-Orizont", a precizat ministrul mediului.

Responsabilul MMGA a semnalat că educaţia ecologică a fost predată până acum în cadrul unui proiect-pilot derulat în opt unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, respectiv în cinci şcoli din Oradea, două grădiniţe şi o şcoală din mediul rural. Proiectul-pilot s-a adresat unui număr de 1.600 de elevi de la care se aşteaptă în acest moment evaluările. Manualele au fost elaborate de un grup de specialişti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, a agenţiilor judeţene de protecţie a mediului şi a Direcţiilor Apelor. Ea mai speră că predarea educaţiei ecologice ca materie şcolară îi va orienta pe tineri către "acest domeniu de viitor, în care sunt necesari specialişti cu o înaltă calificare atât la nivel naţional, cât şi la nivel european".

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite