Studii în străinătate mai ieftine ca în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important eveniment educaţional internaţional din România, RIUF 2008, se va desfăşura în premieră în trei oraşe: Bucureşti (15-16 martie), Timişoara (19 martie) şi Iaşi (21

Cel mai important eveniment educaţional internaţional din România, RIUF 2008, se va desfăşura în premieră în trei oraşe: Bucureşti (15-16 martie), Timişoara (19 martie) şi Iaşi (21 martie). Cea mai spectaculoasă ofertă vine din Danemarca, unde şcolarizarea este finanţată de guvernul danez (care suportă un cost de aproximativ 10.000 de euro pentru un an de studii universitare, pe toată durata studiilor). Această politică se aplică tuturor cetăţenilor UE.

Având în vedere că un student român poate câştiga în Danemarca, lucrând part-time, în jur de 900 de euro pe lună, el nu trebuie să suporte niciun cost suplimentar faţă de varianta studiilor la Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Iaşi. În Marea Britanie, unele universităţi de stat oferă burse care pot acoperi până la 50% din costurile de cazare şi masă în campusul universitar.

Odată admis, un student român poate să-şi finanţeze taxele de şcolarizare pentru un program de "bachelor" printr-un împrumut pe care îl acordă guvernul acestei ţări tuturor cetăţenilor UE. Condiţii de finanţare extrem de avantajoase sunt oferite şi de Germania.

Studenţii aplicanţi aici au la dispoziţie numeroase posibilităţi de bursă, fie prin intermediul agenţiilor guvernamentale germane (DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare, sau burse acordate direct de instituţiile de învăţământ. În acest an, la RIUF vor participa peste 34 de universităţi şi programe de MBA din Franţa şi Germania. Mai multe detalii se găsesc pe www.riuf.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite