Studenţii români pleacă să muncească în America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o oră de muncă, ei sunt plătiţi cu sume cuprinse între 6,25 şi 10,50 dolari, dar, ca să iasă în câştig, trebuie să îşi ia al doilea job Studenţii români au participat

Pentru o oră de muncă, ei sunt plătiţi cu sume cuprinse între 6,25 şi 10,50 dolari, dar, ca să iasă în câştig, trebuie să îşi ia al doilea job

Studenţii români au participat ieri la prima ediţie a Road Show, târg de joburi în SUA organizat la Bucureşti. Patronii americani au oferit peste 800 de locuri de muncă pentru studenţii români, majoritatea joburilor fiind în parcurile naturale şi de distracţii din State. Sumele pe care angajaţii le pot primi sunt cuprinse între 6,25 şi 10,50 dolari/oră.

Unul dintre studenţii care au semnat ieri un contract pentru vară este Cătălin Marica, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Electronică. El va lucra la un parc din Carolina de Nord. Nu e prima dată când pleacă. A mai fost şi anul trecut, dar în New Jersey.

A muncit 14 ore/zi

"Nu trebuie să pleci de la premisa că te îmbogăţeşti dacă pleci cu <> . Cheltuiala pe care o faci ţi-o scoţi oricum", spune Cătălin. Anul trecut a avut două joburi, a lucrat aproape 14 ore pe zi, dar a câştigat 5.000 de dolari. "Când nu lucram, mă plimbam. Aşa am văzut multe locuri frumoase. Cel mai mult mi-a plăcut la Niagara", povesteşte Cătălin. El îi sfătuieşte pe tinerii care pleacă pentru prima dată să se informeze despre locul unde vor lucra, să ştie dinainte care sunt magazinele cu cele mai bune preţuri. Anul acesta va pleca împreună cu un grup de prieteni pe care i-a convins să meargă cu el.

710 dolari pentru program

Mulţi dintre tineri pleacă pentru prima dată în America. "Au mai fost colegi de-ai mei care mi-au povestit că acolo e foarte frumos. Au venit cu capul în nori, nu-şi mai reveneau când s-au întors în România", spune Tatiana Slutu, studentă în anul ll la ASE. Tinerii vor pleca în America începând cu jumătatea lunii iunie.

Programul costă 710 dolari, în care este inclusă şi asigurarea medicală. Biletul de avion şi-l cumpără singuri. În total, plecarea ajunge la aproape 2.000 de dolari, cu tot cu banii de buzunar. La începutul lunii martie, firmele de specialitate prezente ieri la Marriott vor mai organiza o nouă recrutare. Până atunci, tinerii pot obţine informaţii suplimentare la adresele: www.gtsturism.ro, www.studentadventure.ro sau www.ziptravel.ro. Pe 10 şi 11 martie, Student Adventure organizează un alt târg de joburi, când vor veni din nou angajatorii americani. Mai multe amănunte se pot afla pe www.studentadventure.ro.

Condiţii cerute de angajatori

Orice tânăr cu vârsta între 18 şi 26 de ani poate participa la selecţie dacă ştie limba engleză de nivel mediu, cel puţin, şi nu se află în ultimul an de studiu. O altă condiţie este aceea a mediei peste nouă pentru studenţii de anul întâi şi cel puţin 7,5 dacă sunt în anul al doilea. Pe lângă acestea mai sunt necesare o fotografie color tip paşaport, adeverinţă de student, fotocopie după carnet, buletin, paşaport şi copii după alte vize de SUA. De asemenea, e necesar paşaport valabil până în martie 2008.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite