Studenţii învaţă mersul UE înaintea politicienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediul academic atrage atenţia politicienilor asupra faptului că România nu prea ia în serios discuţiile care se propagă în Uniunea Europeană pe tema reformei instituţionale. Modulul

Mediul academic atrage atenţia politicienilor asupra faptului că România nu prea ia în serios discuţiile care se propagă în Uniunea Europeană pe tema reformei instituţionale.

Modulul Jean Monnet şi Centrul de Studii Instituţionale şi Politici Publice organizează o serie de conferinţe pe aceste teme, cu intenţia de a responsabiliza factorii autohtoni de decizie. Conf. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, coordonatorul modulului Jean Monnet, a declarat că este "important de stabilit care este poziţia României legată de reforma Uniunii Europene şi de discuţiile privind Tratatul Constituţional". Bărbulescu a arătat că lipsa unei aemenea dezbateri publice arată că fie România nu are o poziţie pe tema reformei, sau are o poziţie, dar aceasta nu este făcută publică. "Înainte de a ne duce la negocieri nu am stabilit poziţia internă".

Prima conferinţă din acest proiect a avut loc săptămâna trecută, pe o temă legată de instituţiile Uniunii Europene. Studenţii de la SNSPA au prezentat o simulare a procedurii de co-decizie. Iordan Gheorghe Bărbulescu a anunţat că o altă conferinţă va avea loc în toamnă şi va aborda problema politicilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite