Studenţii din Moldova riscă să piardă anul universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 1.000 de "boboci" basarabeni sunt în pericol de a rămâne pe dinafara universităţilor din România, din cauză că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nu afişase lista

Mai mult de 1.000 de "boboci" basarabeni sunt în pericol de a rămâne pe dinafara universităţilor din România, din cauză că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nu afişase lista celor admişi în anul universitar 2007-2008.

"Deocamdată, se ştiu doar candidaţii basarabeni care au absolvit un liceu în România şi care au susţinut examenele de admitere direct la universităţi. În schimb, cei care au terminat în Moldova nu au primit nici până acum rezultatele de la MECT, unde au trimis dosarele de admitere", precizează Alexandru Răşnac, de la Organizaţia Studenţilor Basarabeni din România. El spune că tinerii de dincolo de Prut riscă să piardă anul universitar.

Vize în regim de urgenţă

"Mai tragic este că, în cazul în care pierd anul în România, nici la Chişinău nu se mai pot înscrie la universitate, cursurile începând acolo încă de la 1 septembrie", atrage atenţia Râşnac.
Ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a anunţat ieri, la începutul şedinţei de guvern, că a dispus procesarea separată a cererilor de viză înaintate de studenţii moldoveni la Consulatul României din Chişinău şi a dat asigurări că nu vor exista probleme.

Premierul Tăriceanu i-a cerut lui Cioroianu să dea dispoziţie consulatului de la Chişinău să proceseze "cu rapiditate" cererile studenţilor basarabeni.
"Studenţii basarabeni care studiază în România sunt îngrijoraţi că, din cauza aglomeraţiei, nu vor putea primi vizele şi vor întârzia la cursuri", a spus Tăriceanu. (Sorin Iordache)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite