Străzile, trotuarele şi spitalele, cele mai grave probleme ale urbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50% din români sunt nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi în instituţiile sanitare Starea străzilor, situaţia trotuarelor, canalizarea şi administrarea spitalelor se află

Peste 50% din români sunt nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi în instituţiile sanitare

Starea străzilor, situaţia trotuarelor, canalizarea şi administrarea spitalelor se află printre cele mai serioase probleme de organizare ale românilor. Aşa arată datele din ultimul barometru al administraţiei locale, dat publicităţii ieri de Biroul de Cercetări Sociale.

Canalizarea şi starea străzilor reprezintă o problemă foarte gravă pentru 28,8%, respectiv 27,7% din respondenţi, în timp ce aceeaşi problemă e considerată gravă de 33,4% din cei chestionaţi. Nici despre curăţenia spaţiilor publice, românii nu au o părere bună. 30,6% din ei o consideră o problemă gravă, în timp ce 19,4% spun că este foarte gravă. Un sfert din români constată că trotuarele sunt pline de gropi.

Modul în care sunt administrate unităţile sanitare este considerat deficitar în proporţie de 56,7% din români, în timp ce numai 24,7% consideră că această problemă este deja rezolvată. Situaţia trotuarelor este văzută ca fiind gravă de 30,2% din românii chestionaţi, în timp ce pentru 25,8% trotuarele sunt pline de gropi. Întrebaţi cum este gospodărită localitatea în care locuiesc în comparaţie cu 2004, 86% din români sunt mulţumiţi, în timp ce doar 11% au răspuns că aceasta este mai prost administrată.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru consiliile locale, aproape 30% din alegători ar vota PD, iar 22% ar opta pentru PSD, deşi acest din urmă partid este apreciat ca fiind pe primul loc la corupţie.

Sondajul a fost făcut în perioada 13-19 ianuarie, pe un eşantion de 1.253 de persoane. Marja de eroare este de minus sau plus 2,9%.

Portretul primarului ideal

Candidatul pentru următoarele alegeri locale ar trebui să aibă experienţă politică şi administrativă, să fie bătăios şi realizat deja financiar, în momentul depunerii candidaturii. O altă condiţie cerută de alegători este apartenenţa la un partid aflat la putere.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite