Stetoscop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ce plătesc CAS?

Pentru ce plătesc Contribuţia la Asigurările de Sănătate (CAS)? Plătesc 5,5% din salariu pentru descreieraţii care gonesc mai repede decât salvările care nu mai fac faţă tragediilor de pe şosele.

Pentru nepăsarea autorităţilor care uită să se îngrijească de siguranţa pietonilor, a bicicliştilor sau a celor cu dizabilităţi.

Plătesc pentru cei care îşi îneacă ficatul în alcool până fac ciroză şi pentru cei care trag viaţa cu nesaţ prin filtrul ţigărilor.

Pentru cei muşcaţi zilnic de câinii vagabonzi şi pentru cei care ajung la spital intoxicaţi cu fel şi fel de alimente dubioase.

Plătesc pentru lipsa medicilor de familie în zonele izolate şi pentru lipsa de îngrijire a oamenilor din acele locuri.

Plătesc pentru dezinteresul societăţii faţă de medic. Pentru lipsa specialiştilor români plecaţi în ţările unde li se oferă un trai decent.

Pentru goana disperată a medicului de familie după un număr cât mai mare de pacienţi, trataţi ca vitele, pe bandă rulantă.

Pentru lipsa de profesionalism a medicilor care, ocupaţi să facă naveta între spitalele de stat şi cele particulare, devin docenţi în plagiat.

Pentru medicii sau stomatologii care, contrar jurământului lui Hipocrate, nu-şi exercită meseria „cu conştiinţă şi demnitate“ şi îşi vatămă bolnavii.

Mai plătesc şi pentru lipsa unor maşini de intervenţie performante, pentru neglijenţa unor echipaje de salvare care pleacă să acorde primul ajutor doar cu un şofer şi în cel mai bun caz cu o asistentă cu care să împartă atenţiile primite de la pacienţi.

Plătesc interesele sau prostia celor care cumpără aparate care zac nefolosite în spitale. Pentru lipsa medicamentelor şi a instrumentarului din spitale. Pentru toţi şi pentru toate acestea plătesc eu CAS.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite