Stadionul Naţional, arenă occidentală în aproape trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel mult un an, municipalitatea va avea pe masă proiectul de execuţie a noului stadion naţional din complexul Lia Manoliu. Primarul Adriean Videanu a semnat ieri contractul cu câştigătorul

În cel mult un an, municipalitatea va avea pe masă proiectul de execuţie a noului stadion naţional din complexul Lia Manoliu. Primarul Adriean Videanu a semnat ieri contractul cu câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia noii arene - grupul de firme Max Bogl din Germania şi Astaldi din Italia. Stadionul, cu o capacitate totală de 55.000 de locuri, va fi predat la cheie Federaţiei Române de Fotbal (FRF) peste 32 de luni. "Avem promisiuni că, în 2010 sau 2011, pe acest stadion să fie găzduită o finală a cupei UEFA", a afirmat directorul executiv al FRF, Ionuţ Lupescu. Pentru că proiectul nu este încă finalizat, actualul stadion va rămâne funcţional. "Până la începerea construcţiei pe stadion se vor mai organiza evenimente. Ne gândim ca primul meci din Liga Campionilor al lui Dinamo să se dispute pe actualul stadion", a adăugat Videanu.

Proiectarea şi execuţia stadionului vor costa peste 100 milioane de euro, adică aproximativ 411 milioane de lei. Arena va avea dotări similare cu cele ale marilor stadioane din lume, tribunele vor fi acoperite, iar la subsolul şi la etajele construcţiei vor fi spaţii comerciale. În proiect vor fi prevăzute şi săli de conferinţe, precum şi spaţii pentru diferite utilităţi. La numai 100 de metri de noul Lia Manoliu va mai fi construit un alt stadion, destinat în special competiţiilor de atletism. Acesta va fi ridicat în zona Turnului de Paraşutism, care va fi demolat după ce Primăria Capitalei va obţine terenul de la guvern. Este vorba despre un stadion cu o capacitate de 15.000 de locuri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite