Slujbe americane pentru studenţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele concurează pentru atragerea tinerilor în parcurile de distracţii şi cazionurile din SUA, unde sunt plătiţi cu sume între 6 şi 10 dolari pe oră Primul târg online de slujbe

Firmele concurează pentru atragerea tinerilor în parcurile de distracţii şi cazionurile din SUA, unde sunt plătiţi cu sume între 6 şi 10 dolari pe oră

Primul târg online de slujbe în America începe azi, de la ora 11, la Bucureşti, când cei care se află la un calculator conectat la internet îşi pot alege singuri slujbele pentru care vor să candideze. "Studenţii interesaţi vor putea viziona ofertele disponibile prin intermediul paginii www.studentadventure.ro/targ-de-joburi. Ei pot opta pentru doi angajatori preferaţi, iar apoi vor fi contactaţi de unul dintre reprezentanţii noştri, pentru a fi verificate condiţiile necesare înscrierii în program", spune Daniel Truică, coordonator la Student Adventure.

12 companii se întâlnesc la Marriott

Fiecare dintre firmele care oferă slujbe în America îşi organizează propria recrutare. Dar pe 23 februarie, la Hotelul Marriott, angajatorii se vor reuni la un târg, unde studenţii vor fi selectaţi pe loc. "Vor veni 12 firme, care sunt fie lanţuri hoteliere sau cazinouri, fie parcuri de distracţii sau parcuri naturale. Locurile de muncă oferite variază de la recepţioner în hotel, cameristă, casier, bucătar, ospătar, steward, salvamar, host şi hostess, shop assistant sau game operator", spune Alexandra Ion, coordonator de program de la Student Travel. În funcţie de job, o oră de muncă este plătită cu sume cuprinse între şase şi 10,5 dolari. Programul permite şi obţinerea unui al doilea job.

Fiecare companie cu programul propriu

Specialiştii în recrutare spun că luna februarie este plină de astfel de oferte pentru că acum Departamentul de Stat American acreditează companiile angajatoare de tineri din afara graniţelor. Statisticile arată că, annual, la programul Work & Travel participă peste 120.000 de studenţi din toată lumea. Studenţii care vor să plece la muncă în America pot opta pentru unul dintre programele Student Travel, Student Adventure, Work & Travel 2007 sau American Experience, unde găsesc sute de locuri de muncă pentru vară. În cazul în care studentul îşi găseşte singur jobul, el va plăti mai puţin pentru program.

Condiţie obligatorie: media generală, 7,5

Participanţii la programele Work & Travel trebuie să aibă vârsta între 18 şi 28 de ani, să ştie limba engleză la nivel mediu şi să nu se afle în ultimul an de studiu. O altă condiţie este accea a mediei peste 9 pentru studenţii de anul întâi şi cel puţin 7,5 dacă sunt în ceilalţi ani. Pe lângă acestea, mai sunt necesare o fotografie color tip paşaport, adeverinţă de student, fotocopie după carnet, buletin, paşaport şi copii după alte vize SUA. De asemenea, e necesar paşaport valabil până în martie 2008. În funcţie de companie, programul costă între 375 şi 800 de dolari, preţ care include obţinerea vizei, asigurarea medicală, ghidul participantului şi comisionul pentru obţinerea unui loc de muncă. Mai multe detalii despre participare se pot obţine de la adresele de web: www.americanexperience.ro, www.ziptravel.ro, www.studenttravel.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite