Sindicalistii ieseni de la CNSLR Fratia au strigat sub balconul prefectului: "Sa vina minerii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile de la Sanitas au suflat in goarne, protestand astfel impotriva modificarii Codului Muncii

Goarne, tepe vopsite in rosu, pancarte, steaguri si banderole au fost scoase de la naftalina si folosite, ieri la pranz, intr-un pichet in fata Prefecturii Iasi. Peste 300 de membri ai celor 21 de sindicate iesene afiliate la CNSLR Fratia (confederatie care reprezinta la Iasi peste 36.000 de salariati) s-au adunat sub balconul prefectului D.A., Radu Prisacaru, pentru a protesta solidar cu sindicalistii din tara impotriva modificarii Codului Muncii si intentiei noului Guvern de a desfiinta sindicatele. "Sa vina minerii!" si "Hotii" au strigat protestatarii, in timp ce sindicalistele de la Sanitas suflau in goarne, iar alti nemultumiti vanturau steaguri sau fluturau pancarte. Pe pancarte statea scris: "D = Dezamagire; A = Amenintare", "Cand scapam de saracie?", "Respectati-ne munca", "Unde este dreptatea?", "Sa traiti bine! Dar cum?", "Nu suntem sclavii nimanui", "Codul Muncii este un drept castigat", "Cum ramane cu promisiunile?", "Inca te mai astept, majorare salariala". "Noul Guvern a lansat marea amenintare de a da pe piata modificarea Codului Muncii. Noi, sindicatele, suntem amenintate sa disparem intr-o tara libera. Este pentru prima data dupa Revolutie cand toate sindicatele vorbesc aceeasi limba. Vom merge pana la capat cu tot ceea ce ne sta in putinta", a afirmat raspicat Viorel Tanase, liderul Sanitas (sindicat remarcat la Iasi prin proteste cu recuzita inedita: paturi de spital, marionete spanzurate, tepe si tablouri ale lui Vlad Tepes). Liderii de sindicat s-au jeluit prefectului de Iasi, care a promis ca le va transmite revendicarile superiorilor sai si ca asa va proceda si cu sindicalistii Cartel Alfa si BNS care vor picheta Palatul Administrativ in zilele urmatoare.
Sindicalistii brasoveni au iesit la pichetare cu "barbierul Tanase"
"A murit Tanase, barbierul care tundea gratis!" si "Codul de la cap se-mpute!" - statea scris pe pancartele cu care circa o suta de sindicalisti din CNSLR-Fratia Brasov s-au postat ieri, timp de 2 ore (14-16) in fata prefecturii de sub Tampa. Intrebati daca stiu de ce se afla acolo, cativa dintre protestatari ne-au raspuns imediat afirmativ, citindu-ne apoi pe nerasuflate fluturasii abia impartiti de unul dintre liderii sindicali! Continutul acestora s-a regasit si in nota inmanata prefectului Aurelian Danu, prin care Guvernul este avertizat ca "este impetuos necesar" sa renunte la proiectul de modificare a Codului Muncii si sa se limiteze doar la postura de observator al negocierilor dintre sindicate si patronate.
Prefectura Covasna - "sarita" de sindicalistii din CNSLR-Fratia
Singura prefectura care nu a fost pichetata ieri de sindicalistii din CNSLR-Fratia, in cadrul actiunilor de protest declansate de cele 5 mari confederatii sindicale, este cea a judetului Covasna. "La noi in judet una din confederatii, Meridianul, nu are sindicate, asa ca pichetarea prefecturii va incepe doar marti, cand vor iesi colegii din Cartel Alfa, iar noi o sa iesim in 24", ne-a explicat Forraiter Adalbert, liderul filialei Covasna a CNSLR-Fratia, motivul pentru care sindicalistii covasneni din aceasta confederatie au "sarit" actiunea la care trebuia sa participe ieri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite