Sindicalistii de la BNS au pichetat sediul Prefecturii, uzi pana la piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu pungi in cap si fulgarine, cateva sute de sindicalisti de la Blocul National Sindical au pichetat, ieri, sediul Prefecturii din Bucuresti, protestand impotriva modificarii Codului Muncii.

Cu pungi in cap si fulgarine, cateva sute de sindicalisti de la Blocul National Sindical au pichetat, ieri, sediul Prefecturii din Bucuresti, protestand impotriva modificarii Codului Muncii. Protestatarii nu au scandat si nici nu au afisat bannere cu lozinci. Paziti de jandarmi, si-au baut linistiti ceaiurile calde pe care si le-au adus de acasa, convinsi ca "un protest calm face mai mult decat unul zgomotos". Singurele instrumente cu care au incercat sa atraga atentia asupra lor au fost cateva fluiere. La pichet au fost prezente sindicatele afiliate la BNS, din domeniul aeronauticii, energiei, electronicii, distributiei de apa, postei, culturii s.a. Propunerea de modificare din Cod care l-a suparat cel mai mult pe liderul BNS, Dumitru Costin, este introducerea contractului de munca pe durata determinata ca regula, nu ca exceptie, cum este in prezent. "Asta inseamna automat mai multi someri si, implicit, o crestere a cheltuielilor din fondul pentru somaj", a explicat el. In plus, "normal ar fi fost ca negocierile pentru modificari sa se desfasoare intre sindicate si patronat, iar Guvernul sa stea cuminte in banca lui", a mai spus Costin. Singura multumire a liderului BNS este aceea ca "dupa mult timp, confederatiile sindicale au batut palma si acum actioneaza impreuna". In cazul in care situatia nu se va rezolva prin pichete, sindicalistii au stabilit sa recurga la mitinguri si, in ultima instanta, la greva generala.
Ultima ora:
Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a declarat, ieri, ca va cauta solutii, impreuna cu sindicatele din domeniu, pentru rezolvarea problemelor angajatilor, fiind luata in calcul si mentinerea salariilor din transporturi, in 2005, la nivelul anului trecut. "De cand sunt ministru, am avut multe intalniri cu sindicatele din transporturi si am discutat despre cerintele lor, inclusiv nivelul de salarizare. Cautam solutii pentru a rezolva aceste cerinte si nu va ascund faptul ca am luat in calcul inclusiv mentinerea nivelului salarial din sistemul feroviar la nivelul anului 2004. Suntem nevoiti sa avem aceste discutii din cauza politicii economice dezastruoase care a fost dusa in ultimii doi ani in acest sistem", a spus Dobre.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite