Senatul a decis: 18 ani vârsta minimă de căsătorie pentru ambii soţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul a adoptat ieri proiectul de lege pentru modificarea Codului Familiei, prin care vârsta minimă pentru căsătorie va fi de 18 ani pentru ambii soţi. Noile prevederi elimină dispensele

Senatul a adoptat ieri proiectul de lege pentru modificarea Codului Familiei, prin care vârsta minimă pentru căsătorie va fi de 18 ani pentru ambii soţi. Noile prevederi elimină dispensele de vârstă acordate tinerelor pentru mariaj.

Legea actuală stipulează că fetele se pot căsători la 16 ani cu dispensă de la părinţi şi la 15 ani cu dispensă de la autoritatea tutelară.

Proiectul legislativ aprobat de Senat modifică aceste prevederi, vârsta minimă de căsătorie pentru ambii soţi fiind de 18 ani pentru a "elimina discriminările de gen cu privire la exercitarea drepturilor civile şi electorale, precum şi pentru respectarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi". În plus, proiectul prevede dreptul pentru mamă şi copil de a tăgădui paternitatea, în contextul în care Codul Familiei aflat în vigoare statuează dreptul exclusiv al soţului de a introduce acţiunea în tăgada paternităţii copilului rezultat din căsătorie.

Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite