Şcolile de dans, la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Tot mai mulţi părinţi îşi îndrumă copiii către cursuri menite să le dezvolte înclinaţiile artistice . Puţini sunt copiii care renunţă de bunăvoie la joacă pentru lecţii de pian

>> Tot mai mulţi părinţi îşi îndrumă copiii către cursuri menite să le dezvolte înclinaţiile artistice .

Puţini sunt copiii care renunţă de bunăvoie la joacă pentru lecţii de pian sau de balet. Dar cei care o fac au şansa de a urca la un moment dat în viaţa lor pe o scenă şi de a fi pentru câteva momente "centrul universului". Multe dintre vedetele autohtone au frecventat astfel de cursuri înainte de a deveni faimoase. Printre ele se numără Dan Helciug, Alina Sorescu sau Anda Adam.

Peste 6.000 de copii din Bucureşti şi din zonele limitrofe se înscriu, în fiecare an, la Palatul Naţional al Copiilor (PNC), la cursuri de pian, balet, pictură, dans sau matematică aplicată.

Sunt părinţi care îşi aduc copiii încă de la vârsta de patru ani pentru a învăţa să cânte la un instrument, să picteze, să danseze, să facă sport sau matematică. Toate aceste activităţi sunt făcute fără constrângerea obţinerii unei note mici.

"La noi nu e ca la şcoală. Nu avem lucrări de control, nu punem absenţe, nu le dăm teme care să-i cocoşeze, ci ceva care să le placă", ne-a spus directorul adjunct al PNC, prof. Camelia Munteanu. În plus, şi profesorii au şarm, altfel copiii nu ar mai veni. Unii dintre profesori sunt foşti elevi ai acestor cursuri, prin urmare ştiu ce aşteaptă copiii de la ei. "Copilul trebuie să frecventeze cel puţin un an cursul la care a fost înscris. Altfel, nu va rămâne cu prea multe informaţii", a afirmat prof. Munteanu.


Vedete de muzică şi tv printre absolvenţi


Printre foştii absolvenţi ai cluburilor artistice de la Palatul Copiilor sunt Dan Helciug, de la "Spitalul de Urgenţă", Alina Sorescu, Anda Adam şi Silvia Stanciu, membră a trupei "Etno". "Noi nu ne propunem să obţinem genii din toţi copiii care ajung aici. Dacă la sfârşitul cursurilor vor şti să urmărească un spectacol sau să înţeleagă mesajul unui tablou de la o expoziţie de pictură, putem spune că ne-am atins scopul", a explicat prof. Munteanu.

Copiii care nu ajung vedete au totuşi şansa să înveţe lucruri folositoare în viitoarea lor meserie. Mulţi dintre ei aleg să meargă la licee vocaţionale. Ca recompensă pentru efortul lor, la sfârşitul anului, copiii participă la diverse festivaluri organizate atât în ţară, cât şi în străinătate. La absolvirea cursurilor, copiii primesc o diplomă care atestă priceperea lor în domeniul respectiv.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite