Şcolile din România, pline de râie şi păduchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de preşcolari şi elevi din judeţele Dolj, Buzău, Botoşani şi Neamţ au fost depistaţi cu păduchi şi râie în urma controlului epidemiologic efectuat la începutul anului şcolar. Cele

Sute de preşcolari şi elevi din judeţele Dolj, Buzău, Botoşani şi Neamţ au fost depistaţi cu păduchi şi râie în urma controlului epidemiologic efectuat la începutul anului şcolar. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în grădiniţele şi şcolile din mediul rural. Medicii pun această situaţie pe seama lipsei igienei, dar şi a educaţiei părinţilor.

"În general, vorbim de precaritatea condiţiilor ingienico-sanitare, care pleacă din lipsa de educaţie a părinţilor. Dacă nu au apă şi nu s-au preocupat de asta, apar şi astfel de probleme", a declarat pentru Rompres Ecaterina Chihaia, directorul adjunct pe probleme de sănătate din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani.

În acest judeţ, din totalul celor peste 430 de elevi găsiţi cu diferite probleme medicale, peste 300 aveau pediculoză. Inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat din Dolj au descoperit 350 de copii cu păduchi şi doi cu scabie. Potrivit medicului Dolores Tătar, inspector în cadrul ISS Dolj, în momentul de faţă, majoritatea cazurilor din acest judeţ au fost rezolvate.

La Buzău, din cei 70.000 de elevi controlaţi, peste 250 erau cu aceleaşi probleme. Peste 75% din preşcolarii şi şcolarii cu râie şi păduchi, depistaţi în judeţul Neamţ, au fost trimişi să se trateze acasă, urmând să fie reprimiţi în colectivităţile şcolare după ce s-au vindecat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite