Şase mituri despre orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre orgasm se spun multe, inclusiv că femeile au mai multă nevoie pentru a-l atinge. Iată ce este adevărat şi ce este fals în legătură cu orgasmul!

«În timpul unui act sexual, femeia poate avea mai multe orgasme»

ADEVĂRAT. Cinci până la 10 la sută din femei trăiesc orgasm multiplu în timpul aceluiaşi contact sexual. Bărbatul ajunge cel mai des la orgasm în timpul ejaculării. Cu toate acestea, şi bărbaţii pot avea orgasme în absenţa ejaculării, prin controlarea muşchilor pubococigieni, un grup de muşchi pelvieni.

«Penetrarea adâncă asigură orgasmul»

FALS. Cele mai multe femei obţin orgasmul mai ales prin stimulare clitoridiană. De asemenea, în cazul în care punctul G se află la trei centimetri de intrarea în vagin, penetrarea adâncă nu înseamnă neapărat atingerea orgasmului.
 
«Femeile au nevoie de mai multă „pregătire” pentru a ajunge la orgasm»

ADEVĂRAT. Cu cât se acordă o atenţie mai mare preludiului, cu atât sunt şanse mai mari ca femeia să ajungă la orgasm. Se consideră că sunt necesare în jur de 20 de minute de stimulare clitoridiană şi a punctului G pentru ca femeia să obţină plăcerea sexuală. În momentul în care femeia se apropie de punctul culminant, bărbatul nu trebuie să schimbe tehnica sau ritmul mişcărilor, pentru ca partenera să nu „rateze” orgasmul.

Click aici pentru a citi restul miturilor

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite