Şapte universităţi româneşti, în reţelele de cooperare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va participa, în anul academic 2007-2008, cu şapte dintre universităţile româneşti la reţele de cooperare universitară în Programul Central European Exchange Program for

România va participa, în anul academic 2007-2008, cu şapte dintre universităţile româneşti la reţele de cooperare universitară în Programul Central European Exchange Program for University Studies (CEEPUS).

De asemenea, alte 19 universităţi vor participa la 24 de reţele, în care au calitatea de partener. Înscrierile pentru mobilităţi în programul CEEPUS se vor face electronic, pe pagina de internet www.ceepus.info, iar termenul limită pentru primul semestru al anului universitar 2007-2008 este 15 iunie 2007. CEEPUS este un program regional de mobilităţi academice la care România participă începând din 1998. Printre celelalte ţări participante la Programul CEEPUS se află Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Albania, Macedonia, Serbia şi Muntenegru.

Legăturile se realizează în cadrul unor reţele, pe diverse tematici, create de universităţi şi selecţionate anual în două etape la nivel naţional şi în cadrul Comisiei Internaţionale CEEPUS. Sistemul de punctare este acelaşi pentru toate ţările participante.

Bursele CEEPUS se acordă studenţilor pe stagii de la trei la 10 luni, doctoranzilor pe stagii de la o lună la două luni şi cadrelor didactice pentru stagii de predare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite