Sali de sport mai bune, locuinte pentru persoanele evacuate de fostii proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat in prima sa conferinta de presa, sustinuta ieri, ca intentioneaza sa construiasca mai multe locuinte sociale, atat

Ministrul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat in prima sa conferinta de presa, sustinuta ieri, ca intentioneaza sa construiasca mai multe locuinte sociale, atat pentru saraci, cat si pentru persoanele evacuate din locuintele revendicate de fostii proprietari. Pentru aceasta, in curand va fi promovat un proiect de modificare a Legii locuintei (Legea 114/1997). "Vom institui un control la ANL, intrucat au existat deficiente in derularea licitatiilor. In plus, sunt deficiente si in privinta cartierului Henri Coanda. Pentru a primi o locuinta aici, unele familii au depus banii la banci de un an si cartierul tot nu s-a construit. Se pare ca nici nu exista o autorizatie de constructie pentru acest proiect", a spus ministrul Borbely. "Personal, nici nu sunt adeptul unui proiect-mamut ca acesta. Voi propune sa il despartim pe bucati si sa-l reanalizam", a adaugat acesta. Imbunatatirea programului de constructie a salilor de sport initiat de cabinetul Nastase este o alta ambitie a sefului Lucrarilor Publice. El a spus ca are de gand sa initieze un concurs de proiecte pentru realizarea unor sali de sport mai moderne si mai eficiente. Reabilitarea salilor de sport, construite inainte de 2000 pe langa unitatile de invatamant, a fost anuntata ca o alta prioritate a ministerului pentru urmatorii ani. Pentru acest an se afla pe lista de consolidari 30 de sali de sport. In privinta programului de pietruire a drumurilor comunale si a alimentarii cu apa la sate, ministrul s-a aratat oarecum pesemist, din cauza fondurilor foarte mici primite de la buget: doar 25 milioane de dolari pentru acest an. Extinderea acestui program s-a putut face numai prin acordarea unui credit extern de 90 de milioane de dolari. Asta face posibila alimentarea cu apa pentru urmatorii ani a inca 190 de sate, pe langa celelalte 624 de localitati rurale incluse deja in proiect. Laszlo Borbely a anuntat ca vrea sa continue programul de construire a locuintelor pentru tineri, de consolidare a cladirilor aflate in clasa 1 de risc seismic, precum si reabilitarea termica a cladirilor multietajate, construite inainte de 1955. Un alt proiect pe care noul ministru intentioneaza sa-l continue este cel de pregatire a populatiei pentru situatii de dezastre naturale, finantat de Banca Mondiala cu 200 de milioane de dolari.
Mesajul Conferintei Mondiale pentru prevenirea dezastrelor naturale:
Mai multi bani pentru prevenirea catastrofelor
Guvernele trebuie sa aloce mai multi bani pentru prevenirea dezastrelor naturale. Conform ministrului Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, acesta a fost mesajul lucrarilor Conferintei Mondiale pentru reducerea consecintelor provocate de dezastre naturale, desfasurata saptamana trecuta in Japonia (Kobe). Delegatia Romaniei, condusa de Laszlo Borbely, a pledat in principal pentru infiintarea sistemelor speciale de avertizare timpurii. Conform ministrului Borbely, delegatia Romaniei a sustinut punctele de vedere ale Uniunii Europene: educarea populatiei pentru situatii-limita, precum si pregatirea unei echipe de interventii rapide. La Conferinta au participat peste 4.000 de delegati din peste 150 de state membre ONU, 50 de ministri si agentii specializate ONU. In cadrul Conferintei, ministrul Lucrarilor Publice a spus ca Romania trebuie sa fie lider regional in implementarea programelor de prevenire intrucat e expusa riscului seismic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite