Românii sunt pretenţioşi la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de plasare au dificultăţi în a găsi slujbe românilor care vor salarii mari Cea mai tânără persoană care a apelat la Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă

Agenţiile de plasare au dificultăţi în a găsi slujbe românilor care vor salarii mari

Cea mai tânără persoană care a apelat la Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă are 17 ani, iar cea mai bătrână, 65 de ani. Cererea cea mai mare de forţă de muncă este în domeniul confecţiilor şi construcţiilor.

Oamenii caută, de obicei, un post în domeniul în care au lucrat până atunci. De regulă, când nu găsesc, este vorba despre meserii care au dispărut. "Ei refuză să facă cursuri gratuite de formare profesională în meseriile care se caută la ora actuală, motivând că nu mai sunt în stare să urmeze cursuri", ne-a explicat Mariana Tabacu, şefa de agenţie de la AMOFM sector 6. "Majoritatea persoanelor vor să găsească un serviciu aproape de casă, cu un orar scurt şi cu salarii mari", a adăugat dna Tabacu, care a exemplificat că, pentru un post de femeie de serviciu, persoanele care apelează la agenţie cer un salariu de 800 de lei noi şi abonament de transport.

Agent de pază la 65 de ani

"M. Gheorghe a apelat la agenţia noastră pentru că nu poate să supra-vieţuiască din pensia sa, de 300 de lei noi. Este un om care a muncit toată viaţa. Ne-a spus că se vede singur, cu telecomanda televizorului în mână şi nu are stare. Vrea să facă ceva", ne-a povestit Agripina Croitoru, consilier la AMOFM sector 6, care a adăugat că bătrânul, în vârstă de 65 de ani, a reuşit până la urmă să semneze un contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu o firmă de pază. El preferă să străbată Bucureştiul din sectorul 6 până în sectorul 3 decât să stea degeaba acasă şi să se bazeze pe pensia derizorie sau pe ajutorul copiilor.

Lucrătorii fug de confecţii

"Cea mai mare cerere de forţă de muncă se înregistrează în domeniul confecţiilor, dar oferta este aproape inexistentă. Oamenii se plâng că munca este grea, prost plătită şi de uzură, iar cei care au lucrat în domeniu nu mai vor", a declarat Mariana Tabacu, care a adăugat că primăvara şi vara sunt foarte căutaţi lucrătorii în construcţii, dar în acest domeniu este criză de forţă de muncă de ceva timp şi situaţia se agravează pe zi ce trece.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite