România nu va importa deşeurile italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul mediului, Attila Korody, a negat ieri că în România vor fi aduse câteva tone de deşeuri menajere din Italia, aşa cum scria cu o zi înainte ediţia electronică a ziarului "Il

Ministrul mediului, Attila Korody, a negat ieri că în România vor fi aduse câteva tone de deşeuri menajere din Italia, aşa cum scria cu o zi înainte ediţia electronică a ziarului "Il Giornale".

Deşi au negat că ar fi existat o înţelegere între italieni şi români în privinţa aducerii deşeurilor menajere din Italia, reprezentanţii Ministerului Mediului au spus, ieri, că data întâlnirii dintre oficialii italieni şi români va fi renegociată.

"În perioada de negociere cu Uniunea Europeană, România a obţinut dreptul de a se opune încercărilor de depozitare a deşeurilor menajere pe teritoriul ţării", a declarat Korody. Ministrul a mai spus, ieri, că România are o perioadă de conformare la directivele europene de management al deşeurilor până în 2017.

În acest interval, România trebuie să construiască depozite conforme cu capacităţi suficiente pentru cantitatea de deşeuri produsă de locuitorii ţării. Surse oficiale italiene citate de AFP au declarat, ieri, că "un grup de experţi din Ministerul Mediului şi Protecţiei Civile se va deplasa marţi (adică astăzi) la Bucureşti pentru a discuta cu omologii români despre posibilitatea stocării sau a tratării deşeurilor", a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului italian al Mediului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite