În România sunt 4.467 de copii bolnavi de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele statistici existente la nivelul Ministerului Sănătăţii arată că, în 2005, erau înregistrate 354.572 de persoane bolnave de cancer. Dintre acestea, 4.467 sunt copii cu

Ultimele statistici existente la nivelul Ministerului Sănătăţii arată că, în 2005, erau înregistrate 354.572 de persoane bolnave de cancer.

Dintre acestea, 4.467 sunt copii cu vârste între 0 şi 14 ani. Anual, alte 55.000 de persoane sunt diagnosticate cu această boală, 165 de cazuri fiind la copiii sub 14 ani. Cu toate că tratamentul bolnavilor de cancer este gratuit şi fără plafon, ministrul Nicolăescu a precizat ieri că a primit mai multe sesizări cu privire la lipsa medicamentelor din spitale, dar şi legate de faptul că pacienţii stau câte doi într-un pat de spital, aşa cum a semnalat şi ziarul nostru.

Ca urmare, secţiile de oncologie vor fi controlate începând cu 15 noiembrie a.c. de către reprezentanţi ai ministerului, ai autorităţilor de sănătate publică şi ai caselor judeţene de sănătate. Eugen Nicolăescu a pus sincopele ivite în asigurarea tratamentului bolnavilor de cancer pe seama incompetenţei managerilor de spitale, care nu au reuşit să organizeze, în timp util, licitaţiile pentru procurarea medicamentelor. Ministrul a precizat că pentru a rezolva toate problemele existente în sistemul sanitar românesc ar fi necesare 17 miliarde de euro. (Mirela Dădăcuş)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite