Roboţii, vedetele noilor bucătării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electrocasnicele robuste, cu multe opţiuni şi accesorii asigură 75% din reuşita unei reţete culinare. O bucătărie bine utilată cu aparate electrocasnice potrivite s-a transformat dintr-un

Electrocasnicele robuste, cu multe opţiuni şi accesorii asigură 75% din reuşita unei reţete culinare.

O bucătărie bine utilată cu aparate electrocasnice potrivite s-a transformat dintr-un moft într-o necesitate pentru familiile moderne. Cu ajutorul roboţilor se reduce foarte mult timpul de lucru în bucătărie, iar alimentele sunt preparate după principii sănătoase.

Roboţii de bucătărie sunt o prezenţă nelipsită din bucătăriile zilelor noastre. "Aparatura electrocasnică potrivită te ajută în proporţie de 75% în bucătărie", ne spune Ştefan Ionescu, bucătar al unui restaurant din Capitală. Aparatele trebuie să fie robuste şi să aibă cât mai multe opţiuni.

"Un robot rezistent are în componenţă cât mai multe piese de metal, respectiv oţel inoxidabil, ceea ce îi oferă şi o greutate fizică considerabilă", recomandă Claudia Cristescu, directorul general al unei firme de specialitate. Ideale sunt aparatele de uz îndelungat şi accesorii care diminuează timpul de lucru în bucătărie. Astfel de exemple sunt tigaia care atinge suprafaţa de încălzit în 20 de secunde şi tăvile din silicon pentru prăjituri.

Plita cu inducţie are avantajul că generează căldura în interiorul recipientului utilizat contribuind astfel la economisirea energiei electrice. Timpul de încălzire este scurt, iar temperatura se reglează foarte uşor. În plus, încălzirea se opreşte automat atunci când este îndepărtat recipientul. Zonele de încălzire acoperă aproape toată suprafaţa plitei şi se adaptează perfect diferitelor dimensiuni de vase.

Cuptorul combină funcţiile clasice cu prepararea cu abur a alimentelor. Nimic nu se pierde în timpul procesului de pregătire, iar alimentele rămân gustoase, suculente şi pline de vitamine. O porţie de sarmale ca la mama acasă nu mai este un mister pentru nimeni de când există pe piaţă o maşină care poate face sarmale pentru toate gusturile. Cu ajutorul aceluiaşi aparat se pot prepara într-un singur minut şi chiftele, cârnaţi în foietaj, plăcintă cu brânză sau baclava.

Pâine proaspătă în mai puţin de două ore

Maşina de făcut pâine este ideală pentru cei care doresc să-şi prepare uşor şi rapid pâine proaspătă în casă.
Aparatul frământă, dospeşte şi coace în locul gospodinei şi poate prepara orice tip de pâine, de la cea normală la cea crocantă.

Funcţia "turbo" permite coacerea pâinii în mai puţin de două ore. Cu ajutorul aparatului se pot prepara şi aluaturi pentru paste, pizza sau prăjituri. În cazul acestora din urmă există un semnal acustic pentru a avertiza când trebuie adăugate fructele, alunele etc., pentru a nu strica procesul de dospire.


Aparat de făcut sandvici:
51-502 lei
Plită cu inducţie:
1.700-3.817 lei
Roboţi de bucătărie:
200-900 lei
Maşini de făcut pâine:
270-575 lei
Termometru digital:
57-605 lei



Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite