Programul "rabla" continuă şi în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 16.500 de autoturisme uzate vor fi scoase din circulaţie în acest an prin programul "rabla", aflat deja la a treia ediţie. Guvrnul a aprobat în ultima sa şedinţă o

Nu mai puţin de 16.500 de autoturisme uzate vor fi scoase din circulaţie în acest an prin programul "rabla", aflat deja la a treia ediţie. Guvrnul a aprobat în ultima sa şedinţă o ordonanţă în acest sens. În termen de 30 de zile, ministrul mediului va da un ordin prin care se va stabili metodologia de punere în practică a actului normativ. Administraţia Fondului pentru Mediu le va plăti 49,5 milioane RON posesorilor de autoturisme vechi care acceptă să le caseze - câte 3.000 RON, o singură dată. Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional este destinat reducerii noxelor eliberate de autoturismele uzate. De aceea, este important ca ele să vină pe propriile roţi la centrele de colectare.

"Ele trebuie să aibă motor, şasiu, transmisie, tren de rulare, echipamente electronice de gestionare a funcţiilor vehiculului şi dispozitivul catalizator, să fie înmatriculate în România şi să aibă o vechime mai mare sau egală cu 12 ani de la data fabricaţiei", atrage atenţia Mihai Totti, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. El apreciază că abia din aprilie solicitanţii se vor putea înscrie în program. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul - persoană fizică - sunt următoarele: să fie proprietar al unui autoturism (dobândit prin cumpărare sau moştenire) înmatriculat în România, să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, să se înscrie la un producător validat, după publicarea listei producătorilor validaţi, pentru achiziţionarea unui autoturism nou. Documentele necesare pentru a putea primi cei 3.000 RON sunt: actul de identitate - copie, certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat - copie legalizată, certificatul de distrugere a autoturismului uzat - copie legalizată, eliberat de un operator economic colector autorizat (conform listei), certificatul de radiere al autoturismului uzat - original, actul de succesiune - copie legalizată, şi nota de acceptare eliberată de producătorul validat - original.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite