Profesorul Vasile Docea cere lustraţie în universităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul pentru Reforma Universitară (GRU) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) a cerut, ieri, revocarea din funcţie a rectorului instituţiei, Ioan Mihai, şi a decanului

Grupul pentru Reforma Universitară (GRU) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) a cerut, ieri, revocarea din funcţie a rectorului instituţiei, Ioan Mihai, şi a decanului Facultăţii de Stiinţe Politice, Filosofie şi Sttinţe ale Comunicării, Ioan Biris.

În sprijinul GRU au venit circa 150 de studenţi, alături de cadre didactice, care au umplut pe jumătate Aula Magna a celei mai mari instituţii de învăţământ din Vestul României. Rectorul Ioan Mihai nu a putut participa la dezbatere fiind plecat la Bucureşti. El i-a acuzat pe organizatori că au programat special întâlnirea în aceste zile pentru ca el să nu poată participa.

Cel mai vehement membru din GRU a fost conferenţiarul universitar Vasile Docea, care acum este la un pas de a fi dat afară din Universitate pentru delict de opinie. "În Universitatea de Vest se face poliţie politică. Oameni de o calitate mediocră predau acum doar pentru că înainte de revoluţie erau membri ai Securităţii", a spus Docea.

El a cerut în numeroase rânduri ca universitarii care au doctorate la "Ştefan Gheorghiu", fosta Academie a Partidului Comunist Român, să părăsească catedrele, la fel şi cei care au făcut poliţie politică.

Deşi zeci de studenţi şi cadre didactice din UVT au participat la dezbaterea organizată de Grupul de Reformă Universitară.

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara se disociază de acest conflict. "Aceste conflicte sunt contraproductive pentru buna derulare a activităţilor academice şi nu contribuie la îmbunătăţirea statutului studenţilor din Universitate", a declarat Cristian Pantir, purtătorul de cuvânt al OSUT.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite