Probe de Sherlock Holmes la concursul "Cel mai bun padurar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul a fost castigat de Romulus Stoica din Prahova

Un padurar ideal ar trebui sa recunoasca un copac dupa lujer, seminte sau rondele, un daunator dupa urmele lasate in lemn, un trofeu de la 100 de metri departare si sa traga ca-n filme cu pusca. La aceasta performanta au incercat sa ajunga 41 de padurari, cei mai buni din judetele noastre, si 3 padurari din Republica Moldova. Concursul "Cel mai bun padurar", desfasurat vineri si sambata la Busteni, a fost castigat de Romulus Stoica din Prahova. Castigatorul a primit din partea Companiei Romsilva 5 salarii medii pe companie, o prima, din partea Confederatiei sindicale "Consilva", si un motofierastrau Stihl din partea sponsorilor. Pentru cei care nu cunosc tainele padurii, probele concursului au parut desprinse dintr-un film cu Sherlock Holmes. Cum deosebesti bradul de pin cand ai la dispozitie doar cateva minute si doua rondele desprinse din cei doi arbori? Simplu, ni s-a raspuns, rondelele au aproape aceeasi culoare si scoarta, dar bradul are inelele de crestere mult mai rare decat pinul. Pastravii care traiesc in apele noastre de munte se deosebesc, de asemenea, usor, in opinia padurarilor. Cei indigeni au mici pete rosii pe spate, cei "curcubeu", umbre, iar cei din specia "fantanel" sunt dungati. Care sunt cei mai gustosi? - a urmat intrebarea fireasca a neofitilor dupa ce padurarii au iesit din proba "pestelui". "De departe pastravii indigeni. Dar, atentie, pastravul trebuie consumat proaspat. Daca nu-l poti pregati imediat este preferabil sa-l pastrezi acoperit cu urzici, si nu in congelator", ne-a explicat un padurar.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite