Primul spital mobil, dotat cu săli de operaţie şi instalaţie de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat prima maşină de intervenţie în caz de dezastre, care se transformă în 15 minute într-un spital cu 50 de paturi. Potrivit ministrului Eugen

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat prima maşină de intervenţie în caz de dezastre, care se transformă în 15 minute într-un spital cu 50 de paturi.

Potrivit ministrului Eugen Nicolăescu, spitalul mobil, care costă 320.000 de euro, va fi folosit în caz de accidente colective, inundaţii sau cutremure. Echipele care acordă asistenţă sunt formate din cadre medicale şi pompieri.

Unitatea de primiri urgenţe mobilă dispune de un cort dotat cu toată aparatura necesară pentru astfel de situaţii, inclusiv săli de operaţie, instalaţie de încălzire pentru iarnă şi echipamente pentru descarcerări dificile. Până la sfârşitul lui 2008 vor fi achiziţionate încă trei astfel de maşini. Ieri au sosit în ţară şi primele zece ambulanţe de tip B4X4.

Maşinile, echipate cu tot ce trebuie pentru resuscitare, dispun şi de un sistem de transmisie a analizelor medicale, în care nu există medic pe ambulanţă. Medicul îi poate spune exact asistentului ce are de făcut. MSP urmează să mai achiziţioneze, anul viitor, încă 50 de maşini.
(Mirela Dădăcuş)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite