Primarul-mocirla Ontanu are inundatii in sector de fiecare data cand da o ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Langa "Europa", mocirla ajunge pana la genunchi cand este vreme buna, iar cand ploua, activitatea in zona este paralizata. Pentru ca primarul Neculai Ontanu nu a miscat un deget. A ramas nepasator,

Langa "Europa", mocirla ajunge pana la genunchi cand este vreme buna, iar cand ploua, activitatea in zona este paralizata. Pentru ca primarul Neculai Ontanu nu a miscat un deget. A ramas nepasator, preocupat de zonele mai centrale, unde a construit fantani arteziene "europene" si a patronat zeci de spectacole. Langa angroul "Europa" este capat de linie si de lume. Dupa ce ploua, copiii nu mai merg la scoala, adultii nu mai pleaca la serviciu decat cu cizme de cauciuc, pe care le schimba la capatul strazii. Nici dricul nu mai pleaca din fata portii. Oamenii raman cu mortul in casa pana se indura pompierii sau reprezentantii Apa Nova sa vina cu pompele, ca in Banat. Bolnavii trebuie dusi pe brate pana la sosea, pentru ca Salvarea nu poate razbate pana la poarta. Permanent, aerul este imbacsit de mirosul de hazna. Apa din fantani nu poate fi bauta. Asta-i viata pentru 3.000 de suflete din Colentina - Bucuresti, capitala Romaniei.
Pe lista de asteptare pentru asfalt se afla 1.800 de strazi
Primarul care voia sa ii puna pe manelisti la coada lopetii si a maturii, ca sa dea exemplu de spirit civic, este acuzat de alegatorii sai de nepasare crasa. Zvonistica spune ca strazile Puietilor, Intrarea Puietilor, Joagarului, Geamandurii si Suceava ar figura ca fiind asfaltate, cu retele de apa si canalizare. Primarul zice ca mocirlele sunt acolo de peste o suta de ani. Si ca abia in urma cu doi ani, la initiativa sa, 372 de strazi din sectorul 2 au fost incluse pe o lista de asteptare a asfaltului, pe care s-au adunat 1.800 doar pentru extinderea retelei de apa-canalizare. De asfaltare, abia dupa aceea se poate discuta. Bugetul local nu ar putea suporta asemenea investitii, asa ca se asteapta "banii europeni". Ar fi fost necesare 1.000 miliarde de lei pentru strazile din parohia sa, dar sumele n-au fost de gasit. Abia in toamna s-ar putea misca ceva, ne-a confirmat si Gheorghe Udriste, director executiv Directia Transporturi, Drumuri Sistematizarea Circulatiei, din Primaria Capitalei. Cum intri in Bucuresti dinspre Urziceni, pe dreapta te intampina un panou prin care calatorii sunt instiintati cat se bucura sectorul 2 de venirea lor in zona. Din fericire, calatorii nu se incumeta cativa metri mai la stanga drumului european. Unii oameni spun ca de cand s-au nascut stiu megabaltoacele, si nu mai au nici o speranta ca strazile ar putea arata altfel. Schimbarea ar insemna in primul rand sa nu se mai spele la lighean si sa nu mai arunce laturile in strada. Orice strain care calca in zona este suspectat ca ar putea fi de la primarie si oamenii ies la poarta sa se roage de asfalt. Petre Victor are 75 de ani. Ca sa mearga la paine, trebuie sa ocoleasca vreo cateva sute de metri, pentru ca pe scurtatura nu o poate lua: sunt prea adanci baltile. Locuieste in cartier de 54 de ani. Nici nu isi mai aminteste numele primarului din acea vreme. Stie doar ca "toti primarii au fost la fel". Adica la fel de nepasatori. In primarul Ontanu a avut mai mare incredere, iar acum se declara profund dezamagit.
Din casa pana la sosea, cu cizme de cauciuc
Pentru rate, apa verde, mocirloasa si infecta inseamna "acasa". La fel si pentru broastele care se pun seara pe cantat si fug printre rotile masinilor. "Primarul Ontanu se tine de bairame si de spectacole. Construieste fantani din care sare apa. Asta ne trebuie noua?", se intreaba la unison oamenii, care considera ca, decat sa investeasca in distractii, primarul ar fi putut dispune realizarea retelei de apa si canal pentru strazile pe care locuiesc ei. Cei care lucreaza in centru, in institutii serioase - Parlament, Ministerul de Interne - spun ca le este rusine sa-si cheme, la o aniversare, colegii de serviciu. Tibi Sipoteanu marturiseste ca, de mai multe ori, cand a plecat spre serviciu, si-a pus in picioare cizmele de cauciuc, pe care le-a schimbat la sosea cu pantofii. La fel fac toti. Localnicii marturisesc ca s-ar crede uitati de Capitala daca nu le-ar aduce aminte Primaria ca au de platit zeci de taxe si impozite la nivel... bucurestean!! Nici macar afacerile nu merg: Mihai Florea, fost Mister 1995, are un club de biliard si un internet cafe. El crede ca va da faliment pentru ca, de cand cu ploile si umflarea baltoacelor, toti clientii s-au speriat si nu mai bat mocirlele pana la el. O solutie totusi exista: directorul de Investitii din Primaria Sectorului 2, Corneliu Drug, se gandeste sa imprastie niste avertismente, invitand oamenii sa arunce zoaiele numai in curte. In timp ce primarul spune ca a luat la picior fiecare strada din sector, oamenii zic ca nu l-au vazut niciodata pe edil calcand pe acolo, nici macar in campania electorala.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite