Primarul PNL Poteras i-a retras atributiile viceprimarului PD Patica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianta PNL-PD a si inceput sa scartaie. Prima ruptura a aparut la Primaria sectorului 6, unde razboiul are deja efecte juridice: primarul liberal Cristian Poteras i-a retras toate competentele

Alianta PNL-PD a si inceput sa scartaie. Prima ruptura a aparut la Primaria sectorului 6, unde razboiul are deja efecte juridice: primarul liberal Cristian Poteras i-a retras toate competentele viceprimarului pedist Constantin Patica, la nici o luna dupa ce ii semnase atributiile in cadrul primariei. Neintelegerile dintre primarul sectorului 6 si viceprimarul pedist au devenit publice, mai ales dupa ce ziarul Adevarul a scris despre aprecierile lui Patica fata de unele decizii ale primarului Poteras. In urma articolului, Poteras a fost nevoit sa anuleze o autorizatie de constructie semnata de mana sa. Dupa cateva zile, viceprimarul pedist a sustinut o conferinta de presa despre care primarul habar nu avea, si in care, sub pretextul de a critica vechea administratie a primariei, Patica a dat la iveala unele nereguli actuale din piete si din domeniul autorizarilor pentru noi constructii, aflate in responsabilitatea lui Poteras. Ieri, la aproape o luna de la investirea sa ca viceprimar a lui Patica, in mana presei a ajuns o ultima dispozitie a primarului, prin care acesta ii anuleaza toate atributiile viceprimarului pedist (coordonarea Corpului Gardienilor Publici, a Spatiului locativ, a Administratiei Pietelor si a Administratiei Domeniului Public). De altfel, viceprimarul a aflat ieri, de la ziaristi, despre dispozitia lui Poteras de retragere a atributiilor si a refuzat sa comenteze decizia superiorului sau, spunand doar: "De unde a mai aparut si asta?". Unii consilieri locali spun ca liberalii au fost pacaliti de pedisti la constituirea listelor pentru consilieri. Astfel, in Consiliul local al sectorului 6, majoritatea este detinuta de alianta PNL-PD (cu 25 de consilieri), urmata de consilierii PSD (10 locuri) si PRM (2 consilieri). Doar ca, din cei 25 de consilieri ai Aliantei, 10 sunt ai PD si numai 5 ai PNL. De aceea, spun alesii de la sectorul 6, PNL are optiunea unei schimbari la nivel local a aliatilor lor social-democrati, ceea ce ar oferi o majoritate confortabila pentru administrarea sectorului, intr-un tandem PNL-PSD si prin numirea unui viceprimar PSD.
Ultima ora
Poteras spune ca anularea dispozitiei a fost o "negociere"
Dupa mai multe discutii cu lideri ai PD, primarul Poteras spune ca a anulat dispozitia ca urmare a unor "negocieri" pe care le-a avut cu viceprimarul Constantin Patica. Cristian Poteras recunoaste ca nu se prea intelege cu viceprimarul sau, dar spune ca, ulterior primei dispozitii, a mai dat una, cu alte atributii pentru Patica. Prefectura Capitalei nu are stiinta insa despre aceasta dispozitie (care trebuia comunicata in termenul legat de 3 zile de la semnare), deci actul nu poate produce efecte juridice. Asadar, viceprimarul nu are, legal, nici o atributie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite