Primaria din Lunca Bradului isi face sala de bowling, dar n-are gunoiernita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma de gunoi a comunei muresene Lunca Bradului se afla in mijlocul padurii, langa un parau care alimenteaza cu apa peste 20 de case. La trei kilometri de localitate, intr-un tarc de marimea

Platforma de gunoi a comunei muresene Lunca Bradului se afla in mijlocul padurii, langa un parau care alimenteaza cu apa peste 20 de case.
La trei kilometri de localitate, intr-un tarc de marimea unui teren de fotbal, se strang resturile menajere ale comunei, iar atunci cand ploua, apele murdare se scurg in parau. Casele de la marginea comunei au ca singura sursa de alimentare cu apa paraul Fantanel. "Anul trecut au murit pastravi si s-au imbolnavit ursii de trichineloza", ne spune un localnic. ,Noi nu avem alta sursa de apa si ne este frica sa nu ne imbolnavim si noi", a mai adaugat acesta. Primarul Ioan Parlea spune ca nu exista alt loc de depozitare decat in mijlocul naturii: ,Speram sa se construiasca o platforma de gunoi betonata la vreo 12 kilometri de aici. Pana atunci, lumea ar trebui sa imi fie recunoscatoare, pentru ca, inainte de a construi eu acel tarc, fiecare arunca gunoiul pe unde putea. Era un dezastru". ,Stim de aceasta problema, dar platforma respectiva este una provizorie. Primaria din Lunca Bradului nu are avizul de mediu. Urmeaza sa ne ocupam de aceasta problema", ne-a declarat Corneliu Botez, comisar sef al Garzii de Mediu Mures. Primaria din Lunca Bradului spune ca nu are bani pentru a construi o platforma in alta parte. In schimb, localnicii din Lunca Bradului vor avea un stadion la standarde europene si o casa de cultura dotata cu toate facilitatile. Peste 3 miliarde de lei vechi au fost alocate din bugetul local pentru constructia stadionului si alte 4 miliarde pentru casa de cultura care va fi dotata pana si cu sala de bowling si cinematograf.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite