Prima conferinţă internaţională asupra transplantului de celule stem din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premieră naţională în România. Astăzi şi mâine, la Târgu Mureş are loc prima conferinţă internaţională privind transplantul de celule stem din România. În cadrul acesteia,

Premieră naţională în România. Astăzi şi mâine, la Târgu Mureş are loc prima conferinţă internaţională privind transplantul de celule stem din România. În cadrul acesteia, specialişti români şi străini vor prezenta modalităţile de mobilizare, recoltare şi crioprezervare a celulei stem din sângele de cordon ombilical. Transplantul de celule stem poate salva vieţi doarece conţin întreaga informaţie genetică.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş şi de Clinica de Hematologie şi Transplant Medular.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate şi posibilităţile de terapie celulară în România, dar şi problemele actuale ale transplantului de celule stem hematopoietice la adult apărute la centrele de transplant de măduvă din Târgu Mureş, Bucureşti şi Timişoara. Vor fi prezenţi mari specialişti în domeniu din Europa, precum prof. dr. Jane Apperley, de la Departamentul de Hematologie al Şcolii de Medicină Imperial College din Londra, prof. dr. Arnon Nagler, de la Universitatea Chaim Sheba Medical Centre Tel Aviv, şi prof. dr. Jorge Sierra, de la Clinica de Hematologie din Barcelona.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite