Prima zapada abundenta din Cluj-Napoca l-a prins pe Boc la Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vocile care spun ca Emil Boc ar cam trebui sa o lase mai moale cu problemele din Alianta PNL-PD si sa se dedice exclusiv municipiului pe care l-a castigat, dupa o batalie crancena, au un motiv in plus

Vocile care spun ca Emil Boc ar cam trebui sa o lase mai moale cu problemele din Alianta PNL-PD si sa se dedice exclusiv municipiului pe care l-a castigat, dupa o batalie crancena, au un motiv in plus sa se ascuta, deoarece primarul are ghinion. Dupa ce a tresarit la fiecare fulguiala sau milimetru de polei si a privit orasul de la inaltimea unui utilaj de deszapezire, prima ninsoare abundenta, care a pus probleme si i-a facut pe soferii ce rulau bara la bara sa injure, l-a prins pe primar in postura de lider al democratilor, nu de edil-sef. Ieri dimineata, la ora 6, dupa cinci ore de ninsoare puternica, in Cluj-Napoca se circula ca la munte, pe drumurile forestiere. Din zece agenti cu care municipalitatea are contract de deszapezire, doi dintre ei, Diferit SRL si Regia Autonoma a Domeniului Public, exact cele ce gestioneaza zonele cele mai extinse, respectiv cartierul Manastur si centrul, s-au dovedit a nu avea eficienta maxima. De altfel, seful Directiei Tehnice din Primarie, Sorin Apostu, le-a avertizat in scris ca, daca nu-si fac treaba, nu le va plati. Conform lui Apostu, RADP nu a intervenit decat la ora 6 in centru cu toate fortele, ceea ce este inadmisibil. Ce-i drept, in doua ore s-au imprastiat sute de tone de material antiderapant (plin de pamant si pietre), dar strazile laterale au ramas sub zapada.
In nici 12 ore,
Iasiul, acoperit complet de omat
De ieri noapte, zapada cade necontenit peste Iasi. Stratul gros de zapada, asezat in nici 12 ore pe o pojghita de gheata, ingreuneaza pe alocuri traficul rutier. De aproape doua luni, autoritatile municipale si judetene se "antreneaza" pentru ninsori abundente si viscolite. Astfel, omatul nu a luat prin surprindere drumarii. Ieri, pana dupa pranz, se circula destul de greu pe 28 de drumuri din judet. Arterele municipale au fost curatate de un "detasament" de utilaje speciale si salariati "Salubris" SA, astfel ca in traficul rutier nu s-au inregistrat blocaje. 150 tone de material antiderapant au fost imprastiate pe principalele sosele. Comandamentul de iarna monitorizeaza atent cantitatea de zapada cazuta si evolutia viscolului.
Prefectul Capitalei le da primarilor nota 10 pentru deszapezire
Mioara Mantale a tinut legatura telefonic toata noaptea cu primarul interimar Razvan Murgeanu
Prefectul Capitalei le-a dat primarilor nota 10 pentru felul in care au asigurat deszapezirea si combaterea poleiului in ultimele zile. "Le-as da nota zece primarilor, pentru felul cum au facut deszapezirea. Eu nu am iesit pe strada, ca nu era cazul, altfel as fi iesit. Am tinut insa permanent legatura cu primarul interimar Murgeanu, care a urmarit in direct, pe strada, modul in care se respecta planul de interventie", a declarat prefectul Mioara Mantale. Prima ninsoare din Capitala din aceasta iarna nu a prins primaria nepregatita, ca in anii trecuti. Primarul interimar Razvan Murgeanu a urmarit felul in care cele patru societati de specializate asigura deszapezirea si a trebuit sa alerge noaptea pe la garajele societatilor si pe strazi, pentru a le impune lucratorilor inghetati de frig sa respecte programul stabilit de comandamentul municipal de deszapezire. "Cei care au iesit dimineata au gasit strazi curate, un oras pregatit pentru trafic normal, dar ei nu stiu ca a existat un moment, in care, daca nu s-ar fi continuat lucrul, situatia ar fi putut scapa de sub control", a explicat primarul Murgeanu. Sectorul 6 a fost primul care a reusit sa elimine atat zapada, cat si poleiul. Firma Urban SA, din sector, este singura care foloseste exclusiv o substanta ecologica antiinghet - Eco-Thaw - importata din tara cu ierni foarte geroase, Canada. Primaria Capitalei a interzis firmelor de deszapezire folosirea sarii si a nisipului, intrucat acestea distrug carosabilul si obtureaza scurgerile de canalizare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite