Pensionarii cer majorarea pensiilor de la 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR) solicită Guvernului să majoreze punctul de pensie cu 20 la sută de la 1 septembrie, şi nu de la 1 noiembrie, cum a

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR) solicită Guvernului să majoreze punctul de pensie cu 20 la sută de la 1 septembrie, şi nu de la 1 noiembrie, cum a propus ministrul muncii, Paul Păcuraru.

Potrivit vicepreşedintelui federaţiei, Marin Iancu, pensia ar trebui indexată cel puţin la nivelul indicelui inflaţiei, calculată pentru principalele produse alimentare.

Totodată, o analiză a FNSPR arată că salariul mediu brut pe economie de 1.550 de lei, în baza căruia s-a stabilit actualul cuantum al punctului de pensie, a fost subevaluat, acest fapt fiind confirmat de evoluţia salariilor: 1.623 de lei în ianuarie, 1.543 de lei în februarie, 1.623 de lei în martie, 1.751 de lei în aprilie şi 1.704 lei în mai.

"Aceste date permit să se estimeze o medie anuală a salariului brut de aproximativ 1.800 de lei. În situaţia în care se lua ca bază de calcul un salariu mediu brut de 1.800 de lei, valoarea punctului de pensie ar fi fost de 675 de lei", a explicat Marin Iancu, citat de Mediafax.

Ministrul muncii a anunţat, săptămâna trecută, că pensiile se vor majora din noiembrie, cu două luni mai devreme decât prevede legea, datorită excedentului înregistrat la bugetul de asigurări sociale.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite