Pastă de dinţi otrăvită, confiscată chiar din mâinile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 40 de tuburi de pastă de dinţi toxică, din gama Maxam şi Spearmint, au fost descoperite recent în- tr-un centru de copii din Vaslui. Din primele investigaţii, a rezultat că

Aproape 40 de tuburi de pastă de dinţi toxică, din gama Maxam şi Spearmint, au fost descoperite recent în-
tr-un centru de copii din Vaslui.

Din primele investigaţii, a rezultat că pasta de dinţi otrăvită, importată din China, a fost deja folosită de copiii nevoiaşi care vin zilnic la centru, dar şi de mamele internate în centrul maternal din subordinea Complexului de Servicii Comunitare.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a dispus retragerea pastei de dinţi toxice din toate centrele de ocrotire socială din judeţ. "Mai mult ca sigur nu s-a cumpărat pentru un singur centru. Grav este că pasta de dinţi a fost folosită cu toate că se ştia că era toxică", a spus Adrian Chiroşcă, inspectorul-şef al Inspecţiei Sanitare de Stat Vaslui.

Ion Buruiană, directorul adjunct al DGASPC Vaslui, ne-a declarat că "oficial, pe noi nu ne-a înştiinţat nimeni. Am aflat cu o săptămână în urmă de la radio şi din ziare. Ne-am autosesizat şi am oprit-o de la consum. Am chemat Inspecţia Sanitară de Stat să verifice. Nu avem nicio hârtie semnată cum că ar fi cea toxică. Pasta e primită din donaţie, în decembrie, de la un SRL din Bucureşti".

Mihaela Balan, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui, susţine că în judeţ nu s-a găsit până acum "pasta de dinţi cu probleme. Noi nu am fost informaţi de ce au găsit cei de la Inspecţia Sanitară de Stat. Am făcut controale în judeţ, în depozite, în şcoli. Nu am cunoştinţe că ar fi cea toxică. Verificăm în continuare, chiar şi în mediul rural". Săptămâna aceasta, la Rm. Vâlcea şi Arad, au fost retrase de la comercializare zeci de tuburi de pastă de dinţi Maxam Triple Action şi Spearmint Tri Leaf Travel Pack.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite