Pachetul minimal de servicii medicale, finalizat la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două luni, românii vor avea, pentru prima oară în 18 ani, un pachet minimal de servicii medicale, adică o listă cu tratamente şi investigaţii la care aceştia vor avea acces

Peste două luni, românii vor avea, pentru prima oară în 18 ani, un pachet minimal de servicii medicale, adică o listă cu tratamente şi investigaţii la care aceştia vor avea acces oricând, fără a mai scoate bani din buzunar. Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu (foto), a anunţat, ieri, în cadrul Forumului Naţional Medic.ro, că o propunere a acestui pachet va fi supusă, săptămâna viitoate, dezbaterii publice pe site-ul ministerului. Acesta s-a plâns de faptul că finalizarea pachetului a fost amânată din vina comisiilor de sănătate din MS, care nu şi-au dat interesul să rezolve această problemă. Ministrul a mai anunţat că evaluarea stării de sănătate a românilor va începe de la 1 iulie, chiar dacă medicii nu vor primi în timp util laptopurile şi imprimantele promise. "Până la sfârşitul lui 2008 vom şti cu exactitate către ce zonă de afecţiuni se vor îndrepta fondurile, precum şi programele naţionale. Vrem să închidem robinetele prin care se scurg banii din sistem", a concluzionat Nicolăescu. Acesta a recunoscut că există probleme în ceea ce priveşte Legea achiziţiilor publice, motiv pentru care a solicitat modificarea acesteia, în sensul că o serie de prevederi să fie ancorate în realitatea sistemului medical. "Nu putem sta şase luni pentru a cumpăra fire de sutură, medicamente sau materiale strict necesare în sistem şi să lăsăm oamenii să moară în spitale", a conchis ministrul.

Unii specialişti nu le dau bolnavilor de diabet scrisorile pentru medicii de familie, deoarece nu mai pot jongla cu reţetele şi comisioanele primite de la distribuitori şi farmacişti.
Eugen Nicolăescu
ministrul sănătăţii

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite