Organizatorii Bucharest Challenge au început amenajarea pistei de Formula 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia din jurul Casei Poporului va începe peste o lună Agitaţia politică dinăuntrul Palatului Parlamentului este dublată de cea din afara lui. De trei zile, în fiecare seară,

Competiţia din jurul Casei Poporului va începe peste o lună

Agitaţia politică dinăuntrul Palatului Parlamentului este dublată de cea din afara lui. De trei zile, în fiecare seară, maşini de marfă aduc echipamentele destinate amenajării circuitului de mare viteză, care va avea loc în zona Casei Poporului între 18 şi 20 mai.

Zidurile de protecţie au fost aduse de la Bilbao

Primele tribune şi zidurile de beton care vor fi amplasate în zonele de protecţie ale circuitului au fost deja aduse la Bucureşti. Toate echipamentele respectă normele de siguranţă impuse de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA). Tribunele au fost comandate special în Germania unei firme specializate în domeniu şi vor fi amplasate în puncte-cheie ale circuitului. Capacitatea totală va fi de aproximativ 70.000 de persoane. Amenajarea traseului pe care vor alerga bolizii de curse este în plină desfăşurare, urmând ca pe anumite zone să fie turnat un asfalt special pentru a înlesni frânarea maşinilor.

Viteza maximă va atinge 230 km/h

Organizatorii competiţiei de la Bucureşti au început deja să inventarieze capacităţile medicale şi de urgenţă ale Spitalului Universitar. Va fi pusă la dispoziţie o rezervă şi o sală de operaţii destinate unor eventuale intervenţii în cazul unui accident produs pe traseu. Municipalitatea, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă stabilesc şi un plan special de evacuare a spectatorilor în cazul unui incident major. În plus, se va lucra şi la pregătirea pistei. "Sper ca toată lumea să înţeleagă necesitatea acestor operaţiuni pentru organizarea unei curse în centrul oraşului şi vreau să îmi cer scuze celor care vor fi afectaţi de aceste acţiuni", a declarat promotorul Bucharest Challenge, Hartmut Beyer. Pe acest circuit se vor desfăşura cursele din Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT 3, Formula 3 Marea Britanie şi Cupa Dacia Logan. Circuitul are 3.180 m, viteza medie va fi de 148,6 km/h, iar viteza de top poate ajunge şi la 230 km/h. Timpul calculat pentru un tur de circuit este de aproximativ 1,15 minute.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite