Oaza de relaxare asiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşezată pe malul Lacului Pipera, casa Danei Săvuică a fost decorată având ca model locuinţele de pe continentul unde a copilărit. De la cel mai mic detaliu până la cea mai voluminoasă piesă de mobilier, spaţiul respiră prin toţi porii cultură şi poveşti din Indonezia, Sri Lanka sau India.

Strânse laolaltă, sutele de obiecte de decor şi zecile de piese de mobilier din casa Danei Săvuică ar putea umple lejer un camion, dacă nu chiar două de poveşti. Statui şi statuete, vaze şi văzuţe, tablouri, lustre şi lămpi, sculpturi mai mici sau mai mari, scaune şi fotolii, divane, mese de cafea. Toate au fost aduse de peste mări şi ţări la propriu, cumpărate din târguri, de la băştinaşi, sau din magazine ori primite în dar, piesele şi-au găsit locul potrivit pe malul Lacului Pipera, într-o casă cu etaj, liniştitoare, la doi paşi de Capitală.

În livingul spaţios, vedeta îţi poate povesti ore în şir despre obiectele aduse din ţări asiatice



Sunt multe la număr, dar casa nu e deloc aglomerată, înecată în detalii. Sunt din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, dar asta nu afectează nicium omogenitatea energiei pozitive a locului. Sunt vechi şi foarte vechi, dar acest lucru nu intră deloc în contradicţie cu noile tehnologii cu care împart spaţiul. Toate acestea, spune Dana Săvuică, pentru că se află într-o casă făcută cu multă dragoste.

Colţul şi povestea

„Casa e sufletul unei familii. Trebuie, cred eu, să reflecte personalitatea individului, să fie luminoasă, colorată; să aibă multe amintiri, pornind de la un banal album cu poze, pe care simţi nevoia să-l mai răsfoieşti din când în când, şi ajungând la decoraţiunile aşezate în aşa fel încât să te încarce cu o energie pozitivă", spune Dana Săvuică.

image

La intrare, lângă mai mulţi zei-statuete,  sunt şi câteva instrumente  muzicale



Majoritatea obiectelor provin din Asia, unde vedeta a copilărit şi a trăit multă vreme. „În orice colţ îmi îndrept privirea, mi se spune o poveste. Ne-am dorit ca toată casa să aibă influenţe asiatice, mobilă exotică, din bambus şi ratan, uşor de manevrat, de obicei destul de joasă. Având deschidere spre lac, cu mult verde, în casă am mers pe culorile pământului. Totul este foarte natural, aşa cum mi-am dorit", adaugă Săvuică. Întinsă pe canapea, pe-o ţesătură adusă din Pakistan, gazda vilei cu pereţi nude ar putea să-ţi vorbească ore în şir despre ce are în casă: tablourile din tapiţerie, sculptate în piatră sau pictate pe frunze de banan, statuetele care-i înfăţişează pe băştinaşii din Papua Noua Guinee sau pe nuntaşii din Indonezia, nisipul fin cărat cu pungile tocmai de pe plajele din Bali, zeii-statuete care alungă spiretele rele sau care îmbie la petrecere, divanul adus din Jakarta. Şi câte şi mai câte. Toate, obiecte ce reflectă cultura asiatică, de care e cel mai aproape sufleteşte şi pe care o înţelege cel mai bine.

Terasă 3 în 1

Aceeaşi linişte din interior o regăseşti şi afară, pe noua terasă, proaspăt inaugurată cu o petrecere între prieteni. Din cauza terenului accidentat dinspre lac, a fost destul de dificil, spune Dana Săvuică, să găsească o firmă care să amenajeze spaţiul de aproape 100 de metri pătraţi la un „preţ corect".

image

Lângă un portret al amfitrionului, stau aliniate câteva obiecte aurite, aduse din Pakistan



„Făcută pe o structură metalică, terasa a fost decorată cu mobilier de grădină Harmony Design. Am vrut să avem aici trei zone distincte, pe care le-am evidenţiat cu ajutorul pieselor alese: una pentru servit masa, una pentru relaxare şi plajă şi una de lounge", spune vedeta. „Îmi place foarte tare să stau şi să admir apusul aici. Sunt aproape de Bucureşti, dar e aici o oază de sălbăticie, încât ai impresia că eşti la kilometri distanţă de nebunia Capitalei", conchide Dana Săvuică. 

"Sunt aproape de Bucureşti, dar e aici o oază de sălbăticie, încât ai impresia că eşti la kilometri distanţă de nebunia Capitalei."
Dana Săvuică
fost fotomodel

"Casa trebuie să reflecte personalitatea individului, să fie luminoasă, colorată şi să aibă multe amintiri."
Dana Săvuică
fost fotomodel

CV de model

Fiică de ambasador şi absolventă de Relaţii Economice Internaţionale, Dana Săvuică (41 de ani) a evoluat ca model de succes între anii 1990 şi 1997, când a urcat pe podiumurile de prezentare atât pentru creatorii români Doina Levintza, Irina Schrotter sau Venera Arapu, cât şi pentru cei străini, Givenchy sau Sonia Rykiel. Se declară îndrăgostită de Indonezia, Sri Lanka, India, Malaysia, Filipine. Din 1997, conduce, împreună cu soţul ei, Răzvan Stanciu, agenţia Etiquette Models Management.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite