ONG-urile resping legea prostituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii lor spun că legalizarea prostituţiei reprezintă o nouă formă de violenţă asupra femeii. Lansarea unui proiect de lege care să legalizeze prostituţia a generat reacţii în

Reprezentanţii lor spun că legalizarea prostituţiei reprezintă o nouă formă de violenţă asupra femeii.

Lansarea unui proiect de lege care să legalizeze prostituţia a generat reacţii în rândul bisericii şi al organizaţiilor non-guvernamentale de protecţie a femeii. Reprezentanţii acestora au catalogat încercarea ca pe o formă de legalizare a industriei sexului şi a violenţei împotriva femeilor. În cadrul unei întâlniri pe această temă, senatorul Norica Nicolai a declarat că la ora actuală se fac presiuni din partea unor organizaţii ale societăţii civile, interesate de legalizarea prostituţiei.

Atrase de mirajul unei vieţi mai bune, femei din întreaga lume, inclusiv din România cad victime traficului de persoane. "Oamenii trebuie să înţeleagă legătura dintre prostituţie şi traficul de persoane. Anual, peste 800.000 de persoane sunt supuse traficului sexual, dintre acestea 80 la sută sunt femei şi tinere", a explicat Mark P. Lagon, ambasador american, director al Biroului de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane.


Statisticile arată că aproximativ 90 la sută din tinerele care practică prostituţia sunt minore, trăiesc în sărăcie şi au o imagine distorsionată asupra propriului corp, asupra sexului şi a violenţei în general.


Norica Nicolai, împotriva legiferării


Iniţiativa asociaţiilor de protecţie a femeii este susţinută şi de Norica Nicolai, vicepreşedintele Senatului. Ea s-a declarat împotriva legiferării prostituţiei, motivând că astfel se încalcă normele morale şi creştine care ne-au format ca societate. "Ca români ar trebui să ne jenăm de faptul că vrem să îndestulăm bugetul de stat prin astfel de practici.

Legalizarea prostituţiei reprezintă un atac la demnitatea umană şi instalarea unei forme moderne de sclavie. Oamenii cred că pot obţine profit din orice, însă trebuie să se conştientizeze faptul că nu se poate obţine profit din negarea demnităţii umane", a afirmat aceasta. Senatorul a mai precizat că "în prezent se fac presiuni din partea unor organizaţii ale societăţii civile, inclusiv din partea unor persoane interesate de legalizarea prostituţiei".


Sancţiuni pentru "consumatorii de sex"


În opinia lui Emil Moraru, reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice, prin legalizarea prostituţiei, persoana este redusă la statutul de simplu obiect al plăcerii. Adela Dinu, directorul executiv al Asociaţiei pentru promovarea femeii din România, susţine că la ora actuală singura incriminată este femeia prostituată, în timp ce consumatorul de sex este "imunizat în faţa legii".


Aceasta solicită programe de reintegrare a femeii în societate, pentru eliminarea stigmatului de "femeie uşoară".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite