Nunta cu plata restaurantului la sfarsitul chefului - o solutie pentru tinerii insuratei fara bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai multi dintre tinerii din Romania care doresc sa se casatoreasca isi amana acest eveniment din cauza lipsei banilor. Nu le este frica de statutul de oameni insurati, se iubesc, vor sa fie pe

Cei mai multi dintre tinerii din Romania care doresc sa se casatoreasca isi amana acest eveniment din cauza lipsei banilor. Nu le este frica de statutul de oameni insurati, se iubesc, vor sa fie pe viata impreuna, dar nu au bani pentru a face o nunta asa cum trebuie. Octav si Gabriela sunt ca si casatoriti de doi ani de zile. Spre deosebire de alti tineri, ei au avut noroc. Gabriela are un apartament cu doua camere in Bucuresti si de doi ani locuiesc impreuna. I-am intrebat de ce nu se casatoresc si raspunsul a fost acelasi pe care il invoca majoritatea tinerilor: lipsa banilor. "Daca nu ai un sprijin de undeva, sa te ajute parintii sau alte rude, nu poti face o nunta. Ai nevoie de cel putin 3.000 de euro pentru o nunta decenta. Pentru inceput trebuie sa aiba loc cununia civila. Invitatiile, costumele, verighetele si petrecerea de cununie civila te duc lejer la 1.000 de euro. Trebuie inchiriat din timp un local care te poate costa intre 1.200 si 7.000-8.000 de euro , depinde de numarul de invitati si de meniul ales", spune Octav. Am luat la intamplare un local decent din Bucuresti. Este avantajos, pentru ca restaurantul pune la dispozitia nuntasilor spatiul in mod gratuit, cu conditia ca meniul sa fie cumparat de la ei. Un tacam de persoana ajunge la 120 de lei noi. Daca aveti invitate 50 de perechi, asta inseamna 6.000 de lei noi. Daca doriti si orchestra, aceasta trebuie platita in avans cu jumatate din bani si nu va vor cere sub 1.000 de euro.
Casatoria costa minimum 3.000 de euro
Tinerii fara prea multe posibilitati apeleaza la acest gen de nunta, cu plata la sfarsit, pentru ca se bazeaza pe plicurile primite de la nuntasi. Aceasta ramane totusi o loterie, pentru ca nu intotdeauna socoteala din targ se potriveste cu cea de acasa. "Nici la biserica, parintele nu ne iarta. Ne-a cerut 3 milioane de lei vechi pentru oficierea cununiei religioase", spun doi tineri din Bucuresti, proaspat casatoriti. "Cea mai ieftina rochie de mireasa si un costum fara pretentii de firma, si tot costa 10-15 milioane de lei vechi, amandoua", spun tinerii. Atunci cand tragem linie, vedem ca astazi nu te poti gandi la casatorie fara sa ai in buzunar cel putin 2.000-3.000 de euro. Noroc de traditia nuntii la romani in care invitatii contribuie la fericirea tinerilor casatoriti cu un plic cu bani. In cele mai multe cazuri insa, acesti bani abia ajung pentru achitarea notei de plata la restaurant. Exista o munca si un stres de neimaginat aranjarea tuturor detaliilor care tin de o nunta. "Cei care au bani apeleaza la miile de firme care au aparut in Romania si care se ocupa de absolut tot, incepand de la invitatii si pana la tortul miresei. Nu sunt multi cei care isi permit asa ceva", spune Gabriela.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite